Genç Filarmoni Orkestrası 20. yıl turnesine çıkıyor

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, 20. yıl dönümü kapsamında düzenlenecek turnede yurt içi ve yurt dışı konserleriyle sahne alacak. Müziğin Sihri temalı turnede 80 genç müzisyen Şef Cem Mansur yönetiminde performans sergileyecek.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Kültür Sanat
Temsili görsel: Genç Filarmoni Orkestrası 20. yıl turnesine çıkıyor
Temsili görsel · Ri_Ya / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, 20.
  • yıl dönümü kapsamında düzenlenecek turnede yurt içi ve yurt dışı konserleriyle sahne alacak.
  • Müziğin Sihri temalı turnede 80 genç müzisyen Şef Cem Mansur yönetiminde performans sergileyecek.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, 20. yıl dönümü kapsamında düzenlenecek turnede yurt içi ve yurt dışı konserleriyle sahne alacak. Müziğin Sihri temalı turnede 80 genç müzisyen Şef Cem Mansur yönetiminde performans sergileyecek.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 14.07.2026 09:49
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, kuruluşunun 20. yılını kutlamak amacıyla hazırlıklarını tamamladı. Sevda-Cenap And Müzik Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren ve Sabancı Vakfı ana destekçiliğinde gerçekleştirilecek turnenin teması Müziğin Sihri olarak belirlendi. Orkestra, Şef Cem Mansur yönetiminde 10 konserlik bir programa imza atacak.

Genç Yetenekler Yurt Dışında

Sınavla seçilen 16 ile 22 yaş arasındaki 80 genç müzisyen, Sabancı Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek kampın ardından sahne alacak. Turne kapsamında Ayvalık, İzmir, Bursa ve İstanbul’da konserler düzenlenecek. Yurt dışı ayağında ise Almanya ve Romanya’ya gidilecek.

Grup, Almanya’da Bayreuth festivali ve Berlin Young Euro Classic Festivali’nde yer alacak. Romanya’da Sinaia Festivali ve Bükreş Romanian Athenaeum’da performans sergilenecek. Repertuvarda Emre Şener’in eserine de yer verilirken, Özgür Ünaldı solist olarak izleyici karşısına çıkacak.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası 20. yılını kutlayacak.Kaynak 1
  2. Turne teması Müziğin Sihri olarak belirlendi.Kaynak 1
  3. Sabancı Vakfı ana destekçidir.Kaynak 1
  4. Orkestra Sevda-Cenap And Müzik Vakfı çatısı altındadır.Kaynak 1
  5. Şef Cem Mansur orkestrayı yönetecek.Kaynak 1
  6. Kamp Sabancı Üniversitesi'nde yapılacak.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Cumhuriyet Kültür SanatHaber kaynağı · 14.07.2026 09:33

    Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, 20. yılını 10 konserlik turneyle kutlayacak

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler