İran Petrol Bakanı Paknejad, ülkesinin petrol ihracatına yönelik güncel durumu değerlendirdi. ABD'nin uyguladığı yaptırımlara rağmen petrol satışlarının herhangi bir aksama yaşanmadan devam ettiğini belirten Paknejad, Tahran yönetiminin bu süreci korumak için yıllardır özel mekanizmalar geliştirdiğini ifade etti.
Paknejad, ABD ile daha önce varılan mutabakat zaptı kapsamında tanınan 60 günlük muafiyet süresine rağmen, mevcut ihracat yapısını bozmadıklarını vurguladı. ABD'nin verdiği taahhütlere uymadığını ve muafiyeti sonlandırarak mutabakatın 10. maddesini ihlal ettiğini öne süren Bakan, "Petrol ihracat süreci eskisi gibi devam ediyor" açıklamasında bulundu.
İran hükümetinin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, kurulan altyapı sayesinde yaptırımların etkisiz hale getirildiği ve petrol sevkiyatında herhangi bir sorunla karşılaşılmadığı kaydedildi.