İçişleri Bakanı Çiftçi, Suriye'yi ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Şara ile bir araya geldi. Görüşmeye Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Nuh Yılmaz ve Suriye İçişleri Bakanı Enes Hattab da katıldı. Taraflar, iki ülke arasındaki güvenlik işbirliğinin derinleştirilmesi ve koordinasyonun güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Ortak güvenlik tehditlerine karşı tecrübe paylaşımı ve koordinasyonun artırılması konuları detaylı olarak tartışıldı. Görüşmenin bölgesel istikrar ve güvenliğe olumlu katkı sağlayacağı ifade edildi.
İçişleri Bakanı Çiftçi, Suriye'de güvenlik işbirliğini görüştü
İçişleri Bakanı Çiftçi, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile güvenlik işbirliği konulu görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki koordinasyon artırma adımları ele alındı.
- İçişleri Bakanı Çiftçi, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile güvenlik işbirliği konulu görüşme gerçekleştirdi.
- Görüşmede iki ülke arasındaki koordinasyon artırma adımları ele alındı.
- İçişleri Bakanı Çiftçi, Suriye'yi ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Şara ile bir araya geldi.
Bu haber ne anlatıyor?
İçişleri Bakanı Çiftçi, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile güvenlik işbirliği konulu görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki koordinasyon artırma adımları ele alındı.
Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Öne çıkan doğrulanmış bilgiler
- İçişleri Bakanı Çiftçi, Suriye'yi resmi bir ziyaretle ziyaret ettiKaynak 1
- Çiftçi, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile bir araya geldiKaynak 1
- Görüşmeye Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Nuh Yılmaz ve Suriye İçişleri Bakanı Enes Hattab katıldıKaynak 1
- İki taraf, güvenlik işbirliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi konusunu ele aldıKaynak 1
- Ortak güvenlik tehditleriyle mücadelede tecrübe paylaşımı ve koordinasyon artırılması değerlendirildiKaynak 1
Başvurulan kaynaklar
-
1
Sabah GündemHaber kaynağı · 30.06.2026 20:07Kaynağı aç ↗
İçişleri Bakanı Çiftçi Suriye'de: Cumhurbaşkanı Şara ile bir araya geldi
Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.