15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yaşanan çatışmalarda yaralanarak gazi olan Veyis Gümüşsoy, o karanlık saatlerde yaşadıklarını anlattı. Aksaray Üniversitesi'nde memur olarak görev yapan 48 yaşındaki Gümüşsoy, darbe girişiminin ilk anlarından itibaren milletin gösterdiği kararlı duruşun önemine vurgu yaptı.
Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'ın kalkışma açıklamasını duyduktan sonra sokağa çıktığını belirten Gümüşsoy, ilk olarak Esenboğa Havalimanı'na gitmeye çalıştıklarını ancak yoğun kalabalık nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne yöneldiklerini ifade etti. Külliye çevresinde polislerin güvenlik uyarılarına rağmen vatandaşların geri dönmeyi düşünmediğini belirten gazi, bölgedeki asker grubunun geri çekilmesi için büyük bir mücadele verildiğini aktardı.
Gümüşsoy, o geceyi bir savaş alanına benzeterek, "O gece kimse evine geri dönmeyi düşünmüyordu" ifadelerini kullandı. TBMM'ye atılan bombanın sesini ve çevredeki polis araçlarının patlamasını hayatı boyunca unutamayacağını belirten Gümüşsoy, yaralılara yardım etmek için koştuğu sırada yakın bir noktaya düşen bombanın şarapnelleriyle yaralandığını anlattı. Kendi üniformasını giyen kişilerin vatandaşa silah doğrultmasının büyük bir ihanet olduğunu vurgulayan Gümüşsoy, o gece yaşananların milletin hafızasında derin izler bıraktığını belirtti.
Gazi Gümüşsoy, Cumhurbaşkanı'nın çağrısının ve İstanbul Havalimanı'na inişinin halka büyük moral verdiğini, bu sayede darbe girişiminin başarısızlığa uğratılacağına dair inancın pekiştiğini ifade etti. Bugün hala o anları hatırlarken duygulandığını belirten Gümüşsoy, Türkiye'nin bir daha böyle acı bir tecrübe yaşamamasını temenni ettiğini sözlerine ekledi.