Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukat Ece Güner, emniyetteki ifadesinde Haluk Levent ile olan finansal ilişkilerine dair dikkat çeken iddialarda bulundu. Güner, sanatçıya toplamda 1,5 milyon dolar civarında borç verdiğini öne sürerek, bu süreçte yaşananları detaylandırdı.
Borç İddiaları ve İletişim Süreci
Ece Güner, Haluk Levent'in deprem dönemindeki yardımlar sırasında kendisiyle iletişime geçtiğini ve ofisini ziyaret ettiğini belirtti. Güner, sanatçının deprem bölgesindeki acil ihtiyaçlar ve Ankara'da kurulması planlanan teknoloji parkı projesi gibi gerekçelerle kendisinden defalarca borç para talep ettiğini iddia etti. Gönderilen paraların doğrudan dernek hesabına değil, Levent'in yönlendirdiği üçüncü şahısların hesaplarına aktarıldığını ifade eden Güner, bu durumun güvenini kazandığını savundu.
"Acıma Hissi Uyandıran Hikayeler"
İfadesinde Haluk Levent'in kendisinden borç isterken sürekli olarak kişisel ve ailevi sağlık sorunlarına dair "acıma hissi uyandıran hikayeler" anlattığını belirten Güner, sanatçının avukatlığını veya danışmanlığını yaptığı yönündeki iddiaları ise kesin bir dille reddetti. Güner, derneğe yaptığı bağışların sosyal medya üzerinden paylaşılan IBAN numaraları aracılığıyla gerçekleştiğini, dernek hesaplarının yönetimi konusunda bir bilgisinin olmadığını vurguladı.
Adli Süreç Devam Ediyor
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Haluk Levent'in de bulunduğu 23 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Ece Güner, ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istemediğini belirterek, verdiği borçların zaman içerisinde kendisine geri ödendiğini ancak bu süreçte Levent'in sürekli yeni borç taleplerinde bulunduğunu iddia etti. Olayla ilgili hukuki süreç ve soruşturma derinleştirilerek devam ediyor.