15 Temmuz Şehitler Makamı'nda anma yoğunluğu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla vatandaşlar İstanbul'daki anıt ve müzeyi ziyaret etti. Ziyaretçiler şehitler için dua ederek darbe girişimine karşı verilen mücadeleyi andı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+15 Temmuz anma konvoyu +Gündem
Temsili görsel: 15 Temmuz Şehitler Makamı'nda anma yoğunluğu
Temsili görsel · Couleur / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla vatandaşlar İstanbul'daki anıt ve müzeyi ziyaret etti.
  • Ziyaretçiler şehitler için dua ederek darbe girişimine karşı verilen mücadeleyi andı.
  • 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası girişinde bulunan 15 Temmuz Şehitler Makamı ve Hafıza 15 Temmuz Müzesi gün boyu yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla vatandaşlar İstanbul'daki anıt ve müzeyi ziyaret etti. Ziyaretçiler şehitler için dua ederek darbe girişimine karşı verilen mücadeleyi andı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 15.07.2026 20:20
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası girişinde bulunan 15 Temmuz Şehitler Makamı ve Hafıza 15 Temmuz Müzesi gün boyu yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. Sabahın erken saatlerinden itibaren alana gelen vatandaşlar, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitleri anmak için dua etti.

Ziyaretçiler, darbe girişimini engellemek amacıyla mücadele eden vatandaşlara ait eşyaların sergilendiği müzeyi gezerek o gece yaşananları yakından inceleme fırsatı buldu. Şehitlerin isimlerinin yer aldığı ve sela seslerinin yükseldiği makam alanında duygusal anlar yaşandı. Vatandaşlar, her birinin altında şehitlerin isimleri ve öz geçmişlerine ulaşılabilen karekodların bulunduğu servi ağaçlarının etrafında dolaşarak anma gerçekleştirdi.

Alanı ziyaret eden vatandaşlar, 15 Temmuz gecesi yaşananların unutulmaması gerektiğini vurguladı. Ziyaretçilerden Aziz Mahmut Burak Kaya, o gece sela seslerinin F-16 seslerini bastırdığını belirterek, Türkiye'nin tek yürek halinde aynı noktada buluştuğunu ifade etti. Nurdan Karapınar ise Türk milletinin iradesi hür ve güçlü bir millet olduğunu dile getirerek, devletin büyüklüğüne dikkat çekti. Bir diğer ziyaretçi Veysel Doğan da ülkeyi parçalamak isteyenlere karşı verilen mücadelenin önemine değinerek, şehitleri rahmetle andıklarını belirtti. Gün boyu devam eden ziyaretler, akşam saatlerinde de yoğunluğunu korudu. Vatandaşlar, demokrasiye sahip çıkma kararlılıklarını dile getirerek alandan ayrıldı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Makamı'nı ziyaret etti.Kaynak 1
  2. Ziyaretçiler Hafıza 15 Temmuz Müzesi'nde darbe girişimi sırasında kullanılan eşyaları inceledi.Kaynak 1
  3. Şehitler Makamı'ndaki servi ağaçlarının altında şehitlerin isimlerinin ve öz geçmişlerinin yer aldığı karekodlar bulunuyor.Kaynak 1
  4. Vatandaşlar 15 Temmuz gecesi yaşananları anarak şehitler için dualar etti.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    TRT HaberHaber kaynağı · 15.07.2026 20:08

    15 Temmuz Şehitler Makamı ve Hafıza 15 Temmuz Müzesine ziyaretçi akını

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler