Sincil'de ambulansın bekletilmesi sonucu bir kadın hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Sincil beldesindeki askeri kontrol noktasında ambulansın geçişine izin vermemesi üzerine bir kadın yaşamını yitirdi. Belediye yetkilileri, tıbbi müdahaledeki gecikmenin ölümle sonuçlandığını vurguladı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Sincil'de ambulansın bekletilmesi sonucu bir kadın hayatını kaybetti
Temsili görsel · chabotphoto / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İsrail ordusunun Sincil beldesindeki askeri kontrol noktasında ambulansın geçişine izin vermemesi üzerine bir kadın yaşamını yitirdi.
  • Belediye yetkilileri, tıbbi müdahaledeki gecikmenin ölümle sonuçlandığını vurguladı.
  • İşgal altındaki Batı Şeria'nın Sincil beldesinde, İsrail ordusunun uyguladığı kısıtlamalar trajik bir olaya sahne oldu.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İsrail ordusunun Sincil beldesindeki askeri kontrol noktasında ambulansın geçişine izin vermemesi üzerine bir kadın yaşamını yitirdi. Belediye yetkilileri, tıbbi müdahaledeki gecikmenin ölümle sonuçlandığını vurguladı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 19.07.2026 07:33
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Sincil beldesinde, İsrail ordusunun uyguladığı kısıtlamalar trajik bir olaya sahne oldu. İki çocuk annesi Sucud Fukaha'yı hastaneye ulaştırmaya çalışan sağlık ekipleri, belde girişindeki askeri kontrol noktasında durduruldu. Sincil Belediyesi tarafından paylaşılan görüntülerde, ambulansın geçişine izin verilmesi için 30 dakikadan fazla bekletildiği anlar yer aldı.

Sincil Belediye Başkanı Tavafişe, yaşanan gecikmenin hayati önem taşıdığını belirterek, "Bu demir kapılar daha ne kadar can alacak?" ifadeleriyle duruma tepki gösterdi. Görüntülerde, sağlık görevlilerinin kapının açılması için yaptığı acil çağrılar ve askeri barikat önündeki bekleyiş net bir şekilde görülüyor. Bölgedeki sıkı kısıtlamalar, sağlık hizmetlerine erişimi imkansız hale getirerek sivil halkın yaşamını doğrudan tehdit ediyor.

Filistinli yetkililerin paylaştığı verilere göre, Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da İsrail ordusu ve yerleşimcilerin saldırıları sonucunda 1181 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 13 bin kişi ise yaralandı. Sincil beldesi, girişlerindeki askeri kontrol noktaları ve Yahudi yerleşimcilerin baskıları nedeniyle sürekli bir gerilim hattı üzerinde bulunuyor. Filistin Ayrım Duvarı ve Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi'nin raporları, bölgedeki saldırıların yılın ilk yarısında 3 bin 488 vakaya ulaştığını ve bu saldırıların sivil yaşam üzerindeki yıkıcı etkisini gözler önüne seriyor. Bölgedeki tıbbi nakil süreçleri, askeri engeller nedeniyle her geçen gün daha fazla risk barındırıyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İsrail ordusu, Sincil beldesinde hastaneye gitmeye çalışan bir ambulansı 30 dakikadan fazla bekletti.Kaynak 1
  2. İki çocuk annesi Sucud Fukaha, hastaneye nakli geciktirildiği için hayatını kaybetti.Kaynak 1
  3. Sincil Belediye Başkanı Tavafişe, askeri barikatların can kayıplarına yol açtığını belirtti.Kaynak 1
  4. Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da 1181 Filistinli hayatını kaybetti.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    TRT HaberHaber kaynağı · 19.07.2026 07:03

    İsrail ordusu ambulansı bekletti, Filistinli kadın hayatını kaybetti

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler