Po Nehri'nde su seviyesi %65 azaldı, tuzlu su girişine karşı bariyerler kuruldu

İtalya'nın Scordovari beldesinde Po Nehri'nde su akışı önemli ölçüde azaldı ve denizden gelen tuzlu su 18 kilometre ilerleyerek tarım arazilerini tehdit ediyor. Çiftçiler, sulama kanallarının kapanması ve tuzlu suyun etkisiyle mahsullerini zamanında yetiştiremiyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Dünya
Temsili görsel: Po Nehri'nde su seviyesi %65 azaldı, tuzlu su girişine karşı bariyerler kuruldu
Temsili görsel · Pexels / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İtalya'nın Scordovari beldesinde Po Nehri'nde su akışı önemli ölçüde azaldı ve denizden gelen tuzlu su 18 kilometre ilerleyerek tarım arazilerini tehdit ediyor.
  • Çiftçiler, sulama kanallarının kapanması ve tuzlu suyun etkisiyle mahsullerini zamanında yetiştiremiyor.
  • Po Nehri'nde su akışı %65 oranında azaldı ve denize döküldüğü noktadan yaklaşık 18 kilometre içeri doğru tuzlu su ilerliyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İtalya'nın Scordovari beldesinde Po Nehri'nde su akışı önemli ölçüde azaldı ve denizden gelen tuzlu su 18 kilometre ilerleyerek tarım arazilerini tehdit ediyor. Çiftçiler, sulama kanallarının kapanması ve tuzlu suyun etkisiyle mahsullerini zamanında yetiştiremiyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 20.07.2026 09:43
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Po Nehri'nde su akışı %65 oranında azaldı ve denize döküldüğü noktadan yaklaşık 18 kilometre içeri doğru tuzlu su ilerliyor. Bu durum, Scordovari beldesindeki tarım arazilerine su kesintisi getirdi. Sulama kanalları kapatıldı; çiftçiler su yetersizliği nedeniyle ürünlerini hasat dönemine kadar sağlıklı yetiştiremiyor.

Alınan önlemler

Yerel yetkililer, denizden iç kısımlara doğru gelen tuzlu suyu engellemek amacıyla bariyerler kurdu. Çiftçi Federica Vidali, 12 yıldır ayçiçeği tarlasıyla çiftçilik yaptığını ve tuzlu su sorununu yıllık bir problem olarak gördüğünü belirtti.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Po Nehri'nde su akışı %65 azaldıKaynak 1
  2. Tuzlu su, nehrin denize döküldüğü noktadan yaklaşık 18 kilometre içeri giriyorKaynak 1
  3. Sulama kanalları kapatıldı ve birçok tarım arazisine su kesildiKaynak 1
  4. Scardovari beldesinde denizden iç kısımlara doğru gelen tuzlu suyu engellemek için bariyerler kurulduKaynak 1
  5. Çiftçi Federica Vidali, 12 yıldır Scardovari’de ayçiçeği tarlasıyla çiftçilik yapıyorKaynak 1
  6. Vidali, tuzlu su sorununun yeni olmadığını ve her yıl tekrar ettiğini belirttiKaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Hürriyet DünyaHaber kaynağı · 20.07.2026 09:16

    İtalya'da kuraklık alarmı: Tarım tehdit altında

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler