ABD ve Rusya dışişleri bakanları Manila'da buluşuyor

Rusya ve ABD dışişleri bakanları, Filipinler'de düzenlenecek ASEAN toplantısı sırasında kritik bir görüşme gerçekleştirecek. İkili, Ukrayna ve Orta Doğu'daki güncel gelişmeleri değerlendirecek.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: ABD ve Rusya dışişleri bakanları Manila'da buluşuyor
Temsili görsel · kazac-maksim / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Rusya ve ABD dışişleri bakanları, Filipinler'de düzenlenecek ASEAN toplantısı sırasında kritik bir görüşme gerçekleştirecek.
  • İkili, Ukrayna ve Orta Doğu'daki güncel gelişmeleri değerlendirecek.
  • Filipinler'in başkenti Manila, küresel diplomasi açısından önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Rusya ve ABD dışişleri bakanları, Filipinler'de düzenlenecek ASEAN toplantısı sırasında kritik bir görüşme gerçekleştirecek. İkili, Ukrayna ve Orta Doğu'daki güncel gelişmeleri değerlendirecek.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 22.07.2026 15:38
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Filipinler'in başkenti Manila, küresel diplomasi açısından önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı vesilesiyle bir araya gelecek. Perşembe sabahı gerçekleşmesi planlanan görüşmenin, Ukrayna'daki çatışmalar ve Orta Doğu bölgesindeki son durum üzerine yoğunlaşacağı ifade ediliyor.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Lavrov, temasın faydalı olacağını belirterek karşılıklı soru-cevap sürecinin önemine vurgu yaptı. İki ülke arasındaki bu kritik diplomatik temas, uluslararası kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Görüşme, bölgesel krizlerin çözümüne yönelik tarafların tutumlarını netleştirmeleri açısından bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 3 olgu

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio Manila'da bir araya gelecek.Kaynak 1
  2. Görüşme ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında perşembe sabahı gerçekleştirilecek.Kaynak 1
  3. Toplantıda Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'daki gelişmelerin ele alınması bekleniyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    CNN TürkHaber kaynağı · 22.07.2026 15:38

    ABD-Rusya arasında Manila’da kritik temas

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler