TBMM'de Terörle Mücadele İçin Yeni Yasal Düzenleme Hazırlığı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde terörsüz bir gelecek hedefiyle yeni bir yasal düzenleme süreci başlatıldı. Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler, hazırlanan taslak üzerinde uzlaşma sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: TBMM'de Terörle Mücadele İçin Yeni Yasal Düzenleme Hazırlığı
Temsili görsel · derwiki / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde terörsüz bir gelecek hedefiyle yeni bir yasal düzenleme süreci başlatıldı.
  • Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler, hazırlanan taslak üzerinde uzlaşma sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
  • Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında terörle mücadele kapsamında önemli bir adım atıldı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde terörsüz bir gelecek hedefiyle yeni bir yasal düzenleme süreci başlatıldı. Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler, hazırlanan taslak üzerinde uzlaşma sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 22.07.2026 17:37
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında terörle mücadele kapsamında önemli bir adım atıldı. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'te grubu bulunan altı siyasi partinin temsilcileriyle bir araya gelerek kapsamlı istişarelerde bulundu. Sürecin tamamen yerli ve milli bir iradeyle yürütüldüğünü belirten yetkililer, terörsüz bir Türkiye hedefi doğrultusunda yasal düzenlemenin zorunlu hale geldiğini vurguladı.

Milli Dayanışma Komisyonu'ndan Ortak Rapor

Milli Dayanışma Komisyonu tarafından hazırlanan müşterek rapor, sürecin temelini oluşturuyor. Terör örgütünün silah bıraktığını ilan etmesinin ardından gündeme gelen yasal düzenlemenin, genel af niteliği taşımayacağı ve geçici, müstakil bir metin olacağı ifade edildi. Siyasi partiler arasında ana çerçeve konusunda anlayış birliği sağlanırken, yasa taslağının detayları için grup başkanlarının yürüteceği çalışmaların önümüzdeki günlerde hız kazanması bekleniyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Kurtulmuş, Meclis'te grubu bulunan 6 partiyle istişare yaptı.Kaynak 1
  2. Milli Dayanışma Komisyonu müşterek bir rapor hazırladı.Kaynak 1
  3. Terör örgütü silah bıraktığını ilan etti.Kaynak 1
  4. Süreç tamamen yerli ve milli bir iradeyle yürütüldü.Kaynak 1
  5. Terörsüz Türkiye hedefi için yasal düzenleme şart oldu.Kaynak 1
  6. Yasa geçici ve müstakil bir düzenleme olacak.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    TRT HaberHaber kaynağı · 22.07.2026 16:18

    Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye hedefi için yasal düzenleme zarureti ortaya çıktı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler