DOA sisteminde yeni iade düzenlemesi: Toplu iadeler için teşvik bedeli belirlendi

Türkiye'de geri dönüşümü desteklemek amacıyla yürütülen DOA sisteminde toplu iadeler için yeni bir teşvik bedeli uygulaması başlatıldı. Bireysel makine iadelerinde ise mevcut 1 liralık teşvik uygulaması aynen korunuyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yaşam
Temsili görsel: DOA sisteminde yeni iade düzenlemesi: Toplu iadeler için teşvik bedeli belirlendi
Temsili görsel · ClarissaBell / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Türkiye'de geri dönüşümü desteklemek amacıyla yürütülen DOA sisteminde toplu iadeler için yeni bir teşvik bedeli uygulaması başlatıldı.
  • Bireysel makine iadelerinde ise mevcut 1 liralık teşvik uygulaması aynen korunuyor.
  • Türkiye genelinde çevre bilincini artırmak ve geri dönüşüm süreçlerini daha verimli hale getirmek amacıyla yürütülen Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) sisteminde yeni düzenlemelere gidildi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Türkiye'de geri dönüşümü desteklemek amacıyla yürütülen DOA sisteminde toplu iadeler için yeni bir teşvik bedeli uygulaması başlatıldı. Bireysel makine iadelerinde ise mevcut 1 liralık teşvik uygulaması aynen korunuyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 22.07.2026 20:51
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Türkiye genelinde çevre bilincini artırmak ve geri dönüşüm süreçlerini daha verimli hale getirmek amacıyla yürütülen Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) sisteminde yeni düzenlemelere gidildi. Artan iade hacmini daha etkin yönetmek ve vatandaşların yüksek miktardaki ambalajlarını sisteme dahil etmelerini kolaylaştırmak için yeni bir toplu iade süreci oluşturuldu.

Yapılan güncel düzenlemeye göre, yüksek miktarda DOA logolu içecek ambalajı biriktiren vatandaşlar, bu ürünleri Sayma ve Doğrulama Merkezleri'ne teslim edebilecek. Bu merkezler üzerinden gerçekleştirilecek toplu iade işlemlerinde, ambalaj başına 0,50 lira teşvik bedeli ödenecek. Söz konusu uygulama, özellikle çok sayıda ambalajı olan kullanıcıların işlemlerini hızlandırmayı hedefliyor.

Öte yandan, Depozito İade Makineleri ile yürütülen mevcut sistemde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Vatandaşlar, günlük 200 adede kadar olan ambalaj iadelerini bu makineler aracılığıyla yapmaya devam edebilecek ve ambalaj başına 1 lira teşvik almaya sürdürecek. Sistemin işleyişi ve kendilerine en yakın Sayma ve Doğrulama Hattı'nın konumu hakkında bilgi almak isteyen kullanıcılar, DOA mobil uygulaması veya çağrı merkezi üzerinden güncel verilere erişim sağlayabilecek. Bu entegrasyon süreciyle birlikte, geri dönüşüm ağının ülke genelinde daha geniş bir kapsama ulaşması amaçlanıyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Türkiye'de Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) sistemi kapsamında yeni iade düzenlemeleri hayata geçirildi.Kaynak 1
  2. Depozito İade Makineleri üzerinden yapılan günlük 200 adede kadar olan iadelerde ambalaj başına 1 lira teşvik ödenmeye devam edecek.Kaynak 1
  3. Sayma ve Doğrulama Merkezleri aracılığıyla gerçekleştirilen toplu iadelerde ambalaj başına 0,50 lira teşvik bedeli uygulanacak.Kaynak 1
  4. Vatandaşlar, en yakın Sayma ve Doğrulama Hattı bilgilerine DOA mobil uygulaması veya çağrı merkezi üzerinden ulaşabiliyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Cumhuriyet YaşamHaber kaynağı · 22.07.2026 20:45

    Depozitosu Olan Ambalajlar DOA iade ücreti değişti mi? 2026 DOA iadeleri ne kadar oldu?

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler