Singapur'da gerçekleştirilen 2026 Uluslararası Matematik Olimpiyatları (SIMOC) finallerinde Türkiye'yi temsil eden Ali ve Elif Altürk kardeşler, elde ettikleri derecelerle büyük bir başarıya imza attı. Toplam 42 ülkeden 3 bini aşkın öğrencinin katıldığı zorlu organizasyonda, her iki kardeş de kendi yaş kategorilerinde Türkiye birinciliğine ulaştı.
Grade 3 kategorisinde yarışan Ali Altürk, bireysel matematik sınavında gümüş madalya, takım yarışmasında ise bronz madalya kazanarak önemli bir başarı sergiledi. Grade 2 kategorisinde mücadele eden Elif Altürk ise Math Warriors takım yarışmasında altın madalya kazanırken, bireysel sınavda mansiyon derecesi elde etti. AOE Akademi bünyesinde olimpiyatlara hazırlanan kardeşler, Singapur'daki ödül töreninde Türk bayrağıyla sahneye çıkarak ülkemizi gururlandırdı.
Uluslararası düzeyde gösterdikleri bu akademik başarılar sayesinde Ali ve Elif Altürk, International Junior Honor Society (IJHS) üyeliğine kabul edilmeye hak kazandı. Aynı aileden iki kardeşin aynı uluslararası platformda farklı kategorilerde birincilik elde etmesi, organizasyonun dikkat çeken başarı hikâyelerinden biri olarak kayıtlara geçti. Öğrenciler, hazırlık süreçlerini tamamlayarak elde ettikleri bu madalyalarla matematik alanındaki yeteneklerini dünya çapında kanıtlamış oldu.