Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, İtalyan basınına verdiği röportajda siyah-beyazlı kulüpteki ilk izlenimlerini ve gelecek planlarını paylaştı. İstanbul'daki atmosferden oldukça etkilendiğini belirten Italiano, daha önce hiçbir yerde bu denli sıcak ve coşkulu bir ortamla karşılaşmadığını ifade etti.
Avrupa Hedefi ve Transfer Çalışmaları
Kulübün kendisinden Avrupa kupalarında mücadele etmesini beklediğini dile getiren deneyimli teknik adam, bu hedefe ulaşmak için yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını belirtti. Takımın mevcut yapısını güçlendirmek adına transfer çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Italiano, özellikle Bologna'dan bir veya iki oyuncuyla ilgilendiklerini doğruladı.
Transfer gündemindeki isimlere de değinen Italiano, Leandro Trossard'ın Ağustos ayı başında takıma katılacağını açıklarken, Mohamed Salah ile ilgili iddialar için ise "Şu an için her şey askıda" ifadesini kullandı. Ayrıca, ligde dört yıldır şampiyon olan Galatasaray'a karşı daha güçlü bir kadroyla mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı.
Çalışma Disiplini ve İstanbul Yaşamı
İstanbul'daki yaşamına dair de konuşan Italiano, spor merkezine yakın olması nedeniyle Asya yakasında bir ev tutmayı planladığını söyledi. Maç esnasındaki yüksek enerjisiyle bilinen teknik direktör, karşılaşmaları oyuncularından daha yorgun bitirdiğini belirterek çalışma tarzının detaylarını paylaştı. Bologna'daki dönemini geride bıraktığını belirten Italiano, Beşiktaş gibi büyük bir kulüpte görev almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Takım kaptanı Orkun Kökçü'den övgüyle bahseden Italiano, Beşiktaş'ın hedeflerine ulaşması için tüm ekibin büyük bir özveriyle çalıştığını sözlerine ekledi.