Yanıltıcı bilgi yaymak suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Cem Küçük'ün savcılıktaki ifadesi detayları ortaya çıktı. Sorgulama sırasında, televizyon programında gündeme getirdiği MASAK raporları konusu masaya yatırıldı. Savcılık, Küçük'ün İBB iştiraklerinden para aktarıldığı yönündeki sözlerini hatırlattı.
Küçük savunmasında, söz konusu resmi raporları hiçbir zaman okumadığını açıkça ifade etti. Yayında bu belgelere atıfta bulunmasının tek nedeninin, o anki konuşmanın konusunun bu raporlar olması olduğunu savundu.
Para Tutarı Açıklaması
Berkay Gezgin'e yapılan ödeme miktarı hakkında da açıklamalarda bulunan Küçük, algının yanlış olduğunu iddia etti. Hakkında konuşulan aylık 1 milyon lira rakamını reddederek, aslında toplamda yaklaşık 1 milyon liralık bir tutarı kastettiğini dile getirdi.
Özür İtirafı
Fatih Keleş'in evinde balya dolar bulunduğu iddiası da sorulanlar arasındaydı. Küçük, bu bilgiyi başka bir gazetede çıkan habere dayanarak paylaştığını itiraf etti. Daha sonra iddianameyi incelediğinde haberin yanlış olduğunu fark ettiğini ve açıklamasını düzelterek özür dilediğini söyledi.