Esnafa yönelik finansman desteklerinde limit ve vade artışı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, esnaf ve sanatkarların finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla kredi limitlerinin ve vadelerin artırıldığını açıkladı. Yeni düzenlemeyle işletme ve yatırım kredilerinde daha geniş imkanlar sunulması hedefleniyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Ekonomi
Temsili görsel: Esnafa yönelik finansman desteklerinde limit ve vade artışı
Temsili görsel · angelolucas / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Ticaret Bakanı Ömer Bolat, esnaf ve sanatkarların finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla kredi limitlerinin ve vadelerin artırıldığını açıkladı.
  • Yeni düzenlemeyle işletme ve yatırım kredilerinde daha geniş imkanlar sunulması hedefleniyor.
  • Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından esnaf ve sanatkarlara yönelik açıklanan yeni finansman destek paketinin detaylarını paylaştı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, esnaf ve sanatkarların finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla kredi limitlerinin ve vadelerin artırıldığını açıkladı. Yeni düzenlemeyle işletme ve yatırım kredilerinde daha geniş imkanlar sunulması hedefleniyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 03.08.2026 08:54
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından esnaf ve sanatkarlara yönelik açıklanan yeni finansman destek paketinin detaylarını paylaştı. Bakan Bolat, hükümetin üretimin ve ticaretin yanında yer almaya devam ettiğini belirterek, esnafın finansmana erişimini güçlendirecek adımların kararlılıkla atıldığını ifade etti.

Yapılan düzenleme kapsamında, hazine destekli işletme kredisi limiti 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltildi. Ayrıca iş yeri, taşıt ve makine-teçhizat alımını kapsayan yatırım kredisi limiti ise 2,5 milyon liradan 3,5 milyon liraya çıkarıldı. Kredi vadelerinde de iyileştirmelere gidildi; iş yeri alımına yönelik kredilerde vade süresi 5 yıldan 6 yıla, taşıt ve makine-tesis alım kredilerinde ise 4 yıldan 5 yıla uzatıldı.

Bakan Bolat, bu desteklerin esnafın finansman ihtiyacını karşılamada büyük kolaylık sağlayacağını vurguladı. Yeni düzenlemelerin ülke ekonomisine, üretime ve istihdama önemli katkılar sunması bekleniyor. Bolat, açıklamasında "esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olsun" ifadesini kullanarak, bu adımların esnafın işlerini büyütmesine destek olacağını belirtti. Söz konusu finansman destekleri, esnafın yatırım kapasitesini artırarak piyasadaki hareketliliği desteklemeyi amaçlıyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, esnaf ve sanatkarlar için yeni finansman desteklerini duyurdu.Kaynak 1
  2. Hazine destekli işletme kredisi limiti 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltildi.Kaynak 1
  3. Yatırım kredisi limiti 2,5 milyon liradan 3,5 milyon liraya çıkarıldı.Kaynak 1
  4. İş yeri alım kredilerinde vade 5 yıldan 6 yıla uzatıldı.Kaynak 1
  5. Taşıt ve makine alım kredilerinde vade 4 yıldan 5 yıla çıkarıldı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Habertürk EkonomiHaber kaynağı · 03.08.2026 07:26

    Esnaf ve sanatkârlara yeni destek müjdesi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler