YENİ Parti'de yeni dönem: Üye odaklı seçim ve seçim başarısı şartı

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, parti içi demokrasiyi güçlendirmek adına genel başkan dahil tüm kademelerin üyelerce seçileceğini duyurdu. Özel ayrıca, seçim başarısı gösterememesi durumunda genel başkanlık görevini bırakacağını açıkladı.

Temsili görsel: YENİ Parti'de yeni dönem: Üye odaklı seçim ve seçim başarısı şartı
Temsili görsel · MabelAmber / Pixabay
Haberin kısa özeti2 dakikada okuyun
  • YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, parti içi demokrasiyi güçlendirmek adına genel başkan dahil tüm kademelerin üyelerce seçileceğini duyurdu.
  • Özel ayrıca, seçim başarısı gösterememesi durumunda genel başkanlık görevini bırakacağını açıkladı.
  • YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM grup toplantısında yeni örgütlenme modelini kamuoyuyla paylaştı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, parti içi demokrasiyi güçlendirmek adına genel başkan dahil tüm kademelerin üyelerce seçileceğini duyurdu. Özel ayrıca, seçim başarısı gösterememesi durumunda genel başkanlık görevini bırakacağını açıkladı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 04.08.2026 16:21
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM grup toplantısında yeni örgütlenme modelini kamuoyuyla paylaştı. Delege sistemine dayalı eski anlayışı terk ettiklerini belirten Özel, ilçe ve il başkanları ile genel başkanın doğrudan üyeler tarafından seçileceği bir yapı kurduklarını ifade etti. Üyelerin karar süreçlerinde söz sahibi olacağı yeni nesil siyaset anlayışını benimsediklerini vurgulayan Özel, partinin gücünü liderden değil, örgütünden alacağını dile getirdi.

Özel, parti içi yönetici kademelerine üç dönem görev sınırı getirdiklerini açıklarken, kendi genel başkanlığı için de kritik bir taahhütte bulundu. Girdiği yerel veya genel seçimlerde YENİ Parti'yi birinci parti yapamaması halinde, seçimden sonraki gün kurultayı toplayacağını ve yeniden aday olmayacağını belirten Özel, "Siyaset iddia işidir" dedi.

Partinin kuruluş sürecine de değinen Özel, 24 Temmuz'da 91 milletvekiliyle yola çıktıklarını hatırlattı. Eski partisinden ayrılanlara ve farklı siyasi görüşten vatandaşlara çağrıda bulunan Özel, YENİ Parti'nin tüm demokratların ortak geleceği olduğunu savundu. Ayrıca, partinin şeffaflık ilkesi gereği bağış kampanyası verilerini düzenli paylaştıklarını belirten Özel, beş günde 113 bin bağışçıdan 240 milyon lira destek toplandığını açıkladı.

Meclis gündemine taşıdıkları Siyasi Etik Yasası teklifine de dikkat çeken Özel, AK Parti'ye çağrıda bulunarak GRECO kriterlerine tam uyumlu bir şeffaflık düzenlemesi önerdiklerini ifade etti. Siyasetin finansmanının denetlenmesi ve milletvekillerinin mal varlıklarının şeffaflaşması gerektiğini savunan Özel, bu düzenlemelerin Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecindeki vize serbestisi için de kritik olduğunu vurguladı.

Örgütlenme çalışmalarının hızla sürdüğünü belirten Özel, Cuma günü itibarıyla 65 il ve 733 ilçede teknik altyapının tamamlanacağını duyurdu. Online üyelik sisteminin hazır olduğunu ve yasal onay süreçlerinin beklendiğini kaydeden Özel, "Pusulamız millet, rotamız iktidar" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, ilçe ve il başkanları ile genel başkanın üyeler tarafından doğrudan seçileceğini açıkladı.Kaynak 1
  2. Özgür Özel, genel başkan olarak girdiği seçimde birinci olamazsa ertesi gün kurultayı toplayıp aday olmayacağını belirtti.Kaynak 1
  3. YENİ Parti, 24 Temmuz'da 91 milletvekiliyle kuruldu.Kaynak 1
  4. Parti yönetici makamlarına en fazla üç dönem görev sınırı getirildi.Kaynak 1
  5. YENİ Parti'nin başlattığı bağış kampanyasında beş günde 113 bin kişiden 240 milyon lira toplandı.Kaynak 1
  6. YENİ Parti, Meclis'e GRECO kriterlerine uyumlu bir Siyasi Etik Yasası teklifi sundu.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Euronews TRHaber ajansı · 04.08.2026 14:19

    YENİ Parti'de yeni örgütlenme modeli: Genel başkanı doğrudan üyeler seçecek

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler