Diyanet'ten 7 Ağustos Cuma Hutbesi: Kardeşlik Vurgusu

Diyanet İşleri Başkanlığı, 7 Ağustos 2026 Cuma günü okunacak hutbenin konusunu ve metnini 'Kardeşlik' başlığıyla açıkladı. Hutbede, birlik ve beraberliğin korunması gerektiği belirtilerek fitnelere karşı uyarılarda bulunuldu.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Diyanet'ten 7 Ağustos Cuma Hutbesi: Kardeşlik Vurgusu
Temsili görsel · sofdoug / Pixabay
Haberin kısa özeti2 dakikada okuyun
  • Diyanet İşleri Başkanlığı, 7 Ağustos 2026 Cuma günü okunacak hutbenin konusunu ve metnini 'Kardeşlik' başlığıyla açıkladı.
  • Hutbede, birlik ve beraberliğin korunması gerektiği belirtilerek fitnelere karşı uyarılarda bulunuldu.
  • Diyanet İşleri Başkanlığı, bu hafta okunacak cuma hutbesinin konusunu ve metnini kamuoyuyla paylaştı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı, 7 Ağustos 2026 Cuma günü okunacak hutbenin konusunu ve metnini 'Kardeşlik' başlığıyla açıkladı. Hutbede, birlik ve beraberliğin korunması gerektiği belirtilerek fitnelere karşı uyarılarda bulunuldu.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 07.08.2026 10:21
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu hafta okunacak cuma hutbesinin konusunu ve metnini kamuoyuyla paylaştı. 7 Ağustos 2026 Cuma günü camilerde okutulacak olan hutbenin ana teması 'Kardeşlik' olarak belirlendi. Başkanlık, hutbe metnini geleneksel olarak perşembe gününden itibaren erişime açtı.

Birlik ve Beraberlik Çağrısı

Hutbede, İslam dininin temel hedefinin insanlığın hem dünyada hem de ahirette huzur ve mutluluğunu sağlamak olduğu vurgulandı. Bu hedefe ulaşmanın yolu olarak kardeşlik bağı ve aradaki sevginin güçlendirilmesi gösterildi. Peygamber Efendimiz'in birbirini sevmeyi imanın bir gereği olarak nitelendirdiği hatırlatıldı.

Metinde, İslam coğrafyasında yaşanan savaşlar ve kanlı olaylara dikkat çekilerek, ülkemizin zorlu bir süreçten geçtiği ifade edildi. Ecdadın canını vererek emanet ettiği vatanın dirliğinin, kardeşlik şuuruyla korunacağı belirtildi. Farklılıkların zenginlik olarak kabul edilmesi ve bu durumun milleti yekvücut kılacağı aktarıldı.

Fitnelere Kararı Uyarılar

Hutbede, kardeşliğe göz diken ve birlik bozmaya çalışanların varlığına dikkat çekildi. Ancak Müslümanların ve mazlumların umudu olmaya devam edildiği, gafletten uzak durulduğu sürece düşman emellerinin başarısız olacağı kaydedildi. Allah'ın ipine sımsıkı sarılmanın, bölünmemenin fitne ateşine karşı en büyük koruma olduğu anlatıldı.

Din büyüklerinin, birbirine sırt çevirmeme, kin beslememe ve haset etmemeye dair çağrılarına atıfta bulunuldu. 'Müminler ancak kardeştir' ilkesi gereği, kardeşlerin arasını düzeltmenin ve Allah'a itaat etmenin önemine değinildi. Bir millete düşmanın girebilmesi için önce tefrika yaşanması gerektiği, çekişmenin ise gücü ve devleti zayıflatacağı uyarısı yapıldı.

Son olarak, inanç ve medeniyet köklerine tutunmanın, bir binanın tuğlaları gibi kenetlenmenin gelecekteki huzuru sağlayacağı ifade edildi. Yüce Allah'ın, sabırlı olanlarla beraber olduğu ve çekişmemek gerektiği yönündeki emriyle hutbe sonlandırıldı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Diyanet İşleri Başkanlığı 7 Ağustos 2026 tarihli Cuma hutbesini yayınladı.Kaynak 1
  2. Bu haftaki hutbenin ana teması kardeşlik ve birliktelik üzerine kuruludur.Kaynak 1
  3. Hutbe metni perşembe gününden itibaren erişime açılmıştır.Kaynak 1
  4. İslam'ın temel hedefi insanlığın dünya ve ahirette huzurudur.Kaynak 1
  5. Peygamber Efendimiz birbirini sevmeyi imanın gereği saymıştır.Kaynak 1
  6. Ülkenin ateş çemberine çekilmek istendiği bir dönemden geçilmektedir.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    CNN TürkHaber kaynağı · 07.08.2026 00:29

    7 AĞUSTOS CUMA HUTBESİ KONUSU VE PDF METNİ: Diyanet Cuma Hutbesi yayınlandı: Kardeşlik

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler