UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında Beşiktaş, deplasmanda Çekya temsilcisi Hradec Kralove ile karşılaştı. Siyah-beyazlılar, sahadan 1-0 galip ayrılarak tur için büyük avantaj elde etti. Karşılaşmanın ardından Çek basınından maçla ilgili çarpıcı yorumlar geldi.
TN Nova ve Sport CZ gibi yayın organları, Hradec Kralove'nin mağlubiyeti hak etmediği görüşünde birleşti. Yerel medya, ev sahibi takımın tarihinin en önemli müsabakalarından birine çıktığını ancak oyunun karşılığını alamadığını yazdı.
Çek gazeteciler, Hradec'in Beşiktaş'tan daha iyi oynayan taraf olduğunu ve net gol pozisyonları bulduğunu vurguladı. Ancak bu fırsatlar gole çevrilemeyince, Beşiktaş yedek kulübesinden gelen bir oyuncunun attığı golle üç puanı kaptı. Sport CZ, karşılaşmanın sonucunu acımasız ve haksız bir yenilgi olarak nitelendirdi.