Hayatını Kaybedenlerin Ailelerini Hedef Alan Siber Zorbalara Operasyon

Diyarbakır merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda, hayatını kaybeden kişilerin ailelerini tehdit eden siber zorbalık şebekesine darbe vuruldu. 10 şüpheliden 2'si tutuklanırken, 5'i hakkında adli kontrol kararı verildi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yaşam
Temsili görsel: Hayatını Kaybedenlerin Ailelerini Hedef Alan Siber Zorbalara Operasyon
Temsili görsel · Pexels / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Diyarbakır merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda, hayatını kaybeden kişilerin ailelerini tehdit eden siber zorbalık şebekesine darbe vuruldu.
  • 10 şüpheliden 2'si tutuklanırken, 5'i hakkında adli kontrol kararı verildi.
  • Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, dijital platformlarda siber zorbalık yapan bir şebekeye karşı geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Diyarbakır merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda, hayatını kaybeden kişilerin ailelerini tehdit eden siber zorbalık şebekesine darbe vuruldu. 10 şüpheliden 2'si tutuklanırken, 5'i hakkında adli kontrol kararı verildi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 08.08.2026 09:07
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, dijital platformlarda siber zorbalık yapan bir şebekeye karşı geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Telegram üzerinde faaliyet gösteren grubun, illegal paneller aracılığıyla suç işlediğini belirledi. 'C47' ve 'C99' kod isimlerini kullanan zorbalar, kamuoyunda yankı bulan olaylarda hayatını kaybedenlerin yakınlarını hedef seçti.

Soruşturma kapsamında Diyarbakır merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan çalışmalarda, Rojin Kabaiş, Hiranur Nilgün Aygar ve Kıvanç Uman'ın ailelerinin yabancı numaralar ve linkler üzerinden tehdit edildiği ortaya çıktı. Şüphelilerin kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirdiği ve şantaj yaptığı tespit edildi.

Operasyon sonucunda 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Diyarbakır'a getirilen şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi. Mahkemece yapılan değerlendirme sonucunda 2 zanlı tutuklanırken, 5'i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Serbest bırakılan şüpheli sayısı ise 3 olarak açıklandı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Diyarbakır merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.Kaynak 1
  2. Siber zorbalık şebekesine yönelik 10 şüpheli gözaltına alındı.Kaynak 1
  3. Şüpheliler Telegram'da 'C47' ve 'C99' kodlarıyla örgütlendi.Kaynak 1
  4. Rojin Kabaiş ve diğer hayatını kaybedenlerin aileleri hedef alındı.Kaynak 1
  5. Yabancı numaralar üzerinden tehdit ve şantaj yapıldı.Kaynak 1
  6. İki kişi tutuklandı, beş kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah YaşamHaber kaynağı · 08.08.2026 08:55

    Rojin Kabaiş’in ailesi de hedefteydi! Tehdit ve şantaj yapan siber zorbalara operasyon: 10 gözaltı!

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler