Van ve Afyonkarahisar'daki faili meçhul dosyalar kapandı

Adalet Bakanlığı, Van ve Afyonkarahisar'da kaza veya intihar süsü verilmiş iki cinayetin aydınlatıldığını açıkladı. Başkale'deki olayla ilgili yürütülen operasyonlarda 7 şüpheli gözaltına alındı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Van ve Afyonkarahisar'daki faili meçhul dosyalar kapandı
Temsili görsel · WilliamCho / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Adalet Bakanlığı, Van ve Afyonkarahisar'da kaza veya intihar süsü verilmiş iki cinayetin aydınlatıldığını açıkladı.
  • Başkale'deki olayla ilgili yürütülen operasyonlarda 7 şüpheli gözaltına alındı.
  • Adalet Bakanı Akın Gürlek, kamuoyunu uzun süredir meşgul eden iki faili meçhul olayın aydınlatıldığını duyurdu.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Adalet Bakanlığı, Van ve Afyonkarahisar'da kaza veya intihar süsü verilmiş iki cinayetin aydınlatıldığını açıkladı. Başkale'deki olayla ilgili yürütülen operasyonlarda 7 şüpheli gözaltına alındı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 08.08.2026 11:04
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, kamuoyunu uzun süredir meşgul eden iki faili meçhul olayın aydınlatıldığını duyurdu. Bakanlık, İçişleri Bakanlığı ve güvenlik güçlerinin koordineli çalışmasıyla, daha önce intihar veya kaza olarak kayıtlara geçen iki ölüm vakasının ardındaki gerçeklerin ortaya çıkarıldığını belirtti.

Bu kapsamda, 10 Ocak 2024 tarihinde Van'ın Başkale ilçesinde hayatını kaybeden 14 yaşındaki Damlanur Sarihan'ın ölümüyle ilgili soruşturma derinleştirildi. Yapılan incelemelerde, olayın intihar olmadığına dair ciddi bulgulara ulaşıldı. Soruşturma sürecinde gizli tanık ifadeleri, aile bireylerinin çelişkili beyanları ve olay yerindeki teknik deliller titizlikle analiz edildi. Özellikle şüphelilerden birinin elinde atış artığı bulunması ve kullanılan silah üzerindeki parmak izi eksikliği, olayın kasten öldürme olduğu şüphesini güçlendirdi.

Elde edilen yeni deliller ışığında, 7 Ağustos 2026 tarihinde Tekirdağ, Hakkâri ve Van illerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlar neticesinde cinayet şüphesiyle 7 kişi gözaltına alındı. Bakan Gürlek, adaletin tecellisi için faili meçhul olayların üzerine kararlılıkla gidilmeye devam edileceğini vurguladı. Söz konusu gelişmeler, bölgedeki adli süreçlerin yeniden şekillenmesine ve kamu vicdanının rahatlatılmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Adalet Bakanı Akın Gürlek, Van ve Afyonkarahisar'daki iki faili meçhul cinayetin aydınlatıldığını duyurdu.Kaynak 1
  2. Van'ın Başkale ilçesinde 10 Ocak 2024'te ölen 14 yaşındaki Damlanur Sarihan'ın ölümünün intihar olmadığı belirlendi.Kaynak 1
  3. Soruşturma kapsamında gizli tanık beyanları ve şüphelilerin elindeki atış artıkları gibi deliller değerlendirildi.Kaynak 1
  4. Kasten öldürme şüphesiyle 7 Ağustos 2026'da düzenlenen operasyonlarda 7 şüpheli gözaltına alındı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    TRT HaberHaber kaynağı · 08.08.2026 10:41

    Van ve Afyonkarahisar'daki 2 faili meçhul cinayet aydınlatıldı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler