Kariyerinin bir döneminde Çaykur Rizespor forması giyen Avusturyalı eski futbolcu Jakob Jantscher, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda karşı karşıya gelecek olan Sturm Graz ve Fenerbahçe eşleşmesine dair önemli açıklamalarda bulundu. Jantscher, mücadelenin Kadıköy'deki ilk maça benzer bir senaryoyla geçmesini beklediğini ifade etti.
Fenerbahçe'nin oyun kontrolü ve Sturm Graz'ın planı
Fenerbahçe'nin oyunun kontrolünü elinde tutan ve topla daha fazla oynayan taraf olacağını öngören Jantscher, Sturm Graz'ın ise erken bir gol bularak taraftar desteğini arkasına almayı hedefleyeceğini belirtti. Avusturyalı isim, Sturm Graz'ın erken gol bulması durumunda maçın tamamen tersine dönebileceğini vurguladı. Jantscher, bu durumun Fenerbahçe için kontratak fırsatları yaratabileceğine de dikkat çekti.
Bireysel yeteneklere karşı uyarı
Fenerbahçe'nin kadro kalitesine değinen Jantscher, Sturm Graz'ın özellikle merkez omurgadaki oyunculara ve bireysel yeteneklere karşı çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. Rakip oyunculara geniş alan bırakılmasının ağır sonuçlar doğurabileceğini belirten eski futbolcu, savunma disiplininin önemine işaret etti. Liebenau Stadyumu'ndaki atmosferin de oldukça etkileyici olduğunu hatırlatan Jantscher, maç için skor tahminini 2-2 olarak açıkladı.
Türkiye günlerine dair özlem
Açıklamalarının sonunda Türkiye'de geçirdiği döneme de değinen Jakob Jantscher, Rizespor'da oynadığı günleri unutamadığını dile getirdi. Türkiye'deki insanların samimiyetini ve oradaki yaşam tarzını özlediğini belirten Jantscher, ailesiyle birlikte Türkiye'de harika zaman geçirdiklerini ve hala eski takımını takip ettiğini sözlerine ekledi.