Kolombiya'da şiddetli deprem: 26 can kaybı

Kolombiya'nın batı kesiminde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 26 kişi yaşamını yitirdi. Sarsıntı çevre ülkelerde de hissedildi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Dünya
Temsili görsel: Kolombiya'da şiddetli deprem: 26 can kaybı
Temsili görsel · Myriams-Fotos / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Kolombiya'nın batı kesiminde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 26 kişi yaşamını yitirdi.
  • Sarsıntı çevre ülkelerde de hissedildi.
  • Kolombiya'nın batı bölgesini etkisi altına alan 7,4 büyüklüğündeki şiddetli deprem, ülkede büyük bir yıkıma yol açtı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Kolombiya'nın batı kesiminde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 26 kişi yaşamını yitirdi. Sarsıntı çevre ülkelerde de hissedildi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 10.08.2026 20:06
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Kolombiya'nın batı bölgesini etkisi altına alan 7,4 büyüklüğündeki şiddetli deprem, ülkede büyük bir yıkıma yol açtı. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, yerel saatle 07:34 sularında meydana gelen sarsıntı, 107 kilometre derinlikte gerçekleşti. Depremin merkez üssünün Chocó bölgesindeki San José del Palmar olduğu bildirildi.

Yerel yetkililer, felaket sonucunda en az 26 kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Sarsıntı sadece Kolombiya sınırları içerisinde kalmayıp; Venezuela, Ekvador ve Panama gibi komşu ülkelerde de geniş bir alanda hissedildi. Kolombiya Cumhurbaşkanı Abelardo de la Espriella, acil durum müdahale çalışmalarını bizzat yönetmek üzere başkent Bogota'ya intikal etti.

Tektonik plakaların kesişim noktasında yer alması nedeniyle sık sık sismik hareketliliğe sahne olan Kolombiya, geçmişte de benzer acılar yaşamıştı. Uzmanlar, kıyı şeridine yakın bölgelerde meydana gelen bu tür şiddetli sarsıntıların, küçük çaplı tsunamileri tetikleme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Ülke genelinde 1950 yılından bu yana depremler nedeniyle 3.500'den fazla kişi hayatını kaybetti. Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları, artçı sarsıntı riskine rağmen devam ediyor. Yetkililer, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü ve can kaybı sayısının artmasından endişe edildiğini belirtti.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Kolombiya'nın batısında 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Kaynak 1
  2. Depremde en az 26 kişi hayatını kaybetti.Kaynak 1
  3. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu, depremin 107 km derinlikte gerçekleştiğini duyurdu.Kaynak 1
  4. Sarsıntı Venezuela, Ekvador ve Panama'da da hissedildi.Kaynak 1
  5. Depremin merkez üssü Chocó bölgesindeki San José del Palmar olarak belirlendi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    BBC TürkçeHaber kaynağı · 10.08.2026 19:48

    Kolombiya'da 7,4 büyüklüğünde deprem: En az 26 kişi hayatını kaybetti

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler