Yaren leylek göçe hazırlanıyor, Adem amca vedaya hüzünle bakıyor

Bursa'nın Karacabey ilçesinde 15 yıldır sürdürdüğü dostlukla tanınan Yaren leylek, yavrularını uçurduktan sonra göç için hazırlıklara başladı. Balıkçı Adem Yılmaz, dostunun sağ salim dönmesi için tüm kışı sabırsızlıkla bekleyecek.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Yaren leylek göçe hazırlanıyor, Adem amca vedaya hüzünle bakıyor
Temsili görsel · HelgaKa / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Bursa'nın Karacabey ilçesinde 15 yıldır sürdürdüğü dostlukla tanınan Yaren leylek, yavrularını uçurduktan sonra göç için hazırlıklara başladı.
  • Balıkçı Adem Yılmaz, dostunun sağ salim dönmesi için tüm kışı sabırsızlıkla bekleyecek.
  • Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Eskikarağaç Mahallesi sakinlerinden balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren leylek arasında kurulan 15 yıllık dostluk, göç mevsimiyle birlikte bir mola veriyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Bursa'nın Karacabey ilçesinde 15 yıldır sürdürdüğü dostlukla tanınan Yaren leylek, yavrularını uçurduktan sonra göç için hazırlıklara başladı. Balıkçı Adem Yılmaz, dostunun sağ salim dönmesi için tüm kışı sabırsızlıkla bekleyecek.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 15.08.2026 11:16
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Eskikarağaç Mahallesi sakinlerinden balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren leylek arasında kurulan 15 yıllık dostluk, göç mevsimiyle birlikte bir mola veriyor. Yaren leylek, bu yıl dünyaya getirdiği beş yavruyu uçurduktan sonra sıcak iklimlere doğru yolculuk yapmak için hazırlıklarını tamamlıyor. İnsan ile doğa arasındaki benzersiz bağı simgeleyen bu hikaye, yavruların yuvadan erken ayrılmasıyla bu sene erkelenen bir vedaya sahne oluyor.

Geçmiş yıllarda ağustos sonuna kadar süren birliktelik, bu kez takvimin öne alınmasına neden oldu. Yavruların 6 ve 7 Ağustos tarihlerinde yuvayı terk etmesi, anne leyleğin de göç tarihini öne çektiğini gösteriyor. Dört yıl önce yuvasını Adem Yılmaz'ın evinin hemen yanındaki direğe taşıyan Yaren, eşi Nazlı ile birlikte bu bölgeyi yuva edinmişti. Yılmaz, leyleğin yıllardır kayığına konarak balık yemesiyle başlayan bu ilişkinin, bu yıl eşiyle birlikte kayığa gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtiyor.

Ayrılık vakti yaklaşırken Adem Yılmaz'ın yüzünde hem sevinç hem hüzün bir arada görülüyor. Yaren'in sağ salim dönmesini umut eden Yılmaz, kış aylarında evinin önündeki boş yuvaya bakarak zamanı geçirmeyi planlıyor. Mart ve nisan aylarında dostunun yeniden köye dönmesini heyecanla bekleyeceğini ifade eden Yılmaz, uzun yolculuk sırasında başına bir şey gelmemesi için de endişe taşıdığını söylüyor. Bölgeyi ziyarete gelen bazı aileler, çocuklarına hayvan sevgisini aşılamak amacıyla Yaren ve Adem amca ile tanışarak bu hikayeyi yerinde dinleme fırsatı buldu.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Yaren leylek ile Adem Yılmaz 15 yıldır dosttur.Kaynak 1
  2. Yaren leylek Bursa Karacabey'de yaşamaktadır.Kaynak 1
  3. Leylek yavrularını 6 ve 7 Ağustos'ta uçurdu.Kaynak 1
  4. Bu yıl göç süreci önceki yıllara göre erken başladı.Kaynak 1
  5. Yaren yuvasını dört yıl önce evin yanına taşıdı.Kaynak 1
  6. Adem Yılmaz kış boyunca dönüşü bekleyecek.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    NTVHaber kaynağı · 15.08.2026 11:00

    15 yıllık dostluğa göç molası: Yaren Leylek veda ediyor

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler