Türksat 7A Uydusu İçin Tarih Verildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni uydu projesi Türksat 7A'nın fırlatma takvimini açıkladı. Türkiye'nin mevcut uydu kapasitesinin geniş kitlelere ulaştığı vurgulandı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Türksat 7A Uydusu İçin Tarih Verildi
Temsili görsel · Ylanite / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni uydu projesi Türksat 7A'nın fırlatma takvimini açıkladı.
  • Türkiye'nin mevcut uydu kapasitesinin geniş kitlelere ulaştığı vurgulandı.
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin uydu teknolojileri alanındaki hedeflerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni uydu projesi Türksat 7A'nın fırlatma takvimini açıkladı. Türkiye'nin mevcut uydu kapasitesinin geniş kitlelere ulaştığı vurgulandı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 15.08.2026 16:00
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin uydu teknolojileri alanındaki hedeflerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, yeni nesil uydu projesi Türksat 7A için çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

Projenin takvimine değinen Uraloğlu, uydunun 2029 yılı içerisinde uzaya gönderilmesinin hedeflendiğini belirtti. Mevcut uydu altyapısının ulaştığı kapasiteye dikkat çeken Bakan, Türkiye'nin uydu ağının dünya genelinde 5,5 milyar insana hizmet verebilecek seviyede olduğunu ifade etti.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 2 olgu

1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 7A uydusunun 2029 yılında uzaya gönderilmesinin planlandığını açıkladı.Kaynak 1
  2. Türkiye'nin mevcut uydu ağının 5,5 milyar insana hizmet verebilecek kapasitede olduğu belirtildi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Anadolu AjansıHaber ajansı · 15.08.2026 15:43

    Bakan Uraloğlu: 2029 yılı içerisinde Türksat 7A'yı uzaya göndermeyi planlıyoruz

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler