Rize'de Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası heyecanı

Rize'nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası'na 220 sporcu katıldı. Federasyon başkanı, bölgeye yeni bir kamp merkezi kazandırılacağını duyurdu.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yerel Haberler +Trabzon
Temsili görsel: Rize'de Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası heyecanı
Temsili görsel · apnear40 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Rize'nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası'na 220 sporcu katıldı.
  • Federasyon başkanı, bölgeye yeni bir kamp merkezi kazandırılacağını duyurdu.
  • Rize'nin Ardeşen ilçesinde bulunan Fırtına Deresi, Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Rize'nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası'na 220 sporcu katıldı. Federasyon başkanı, bölgeye yeni bir kamp merkezi kazandırılacağını duyurdu.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 16.08.2026 15:59
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Rize'nin Ardeşen ilçesinde bulunan Fırtına Deresi, Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Vali Recep Yazıcıoğlu Kano ve Rafting Parkuru'nda gerçekleştirilen organizasyona, Türkiye'nin farklı bölgelerinden 11 kulüp ve yaklaşık 220 sporcu katılım gösterdi. Minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde yoğun ilgi gören yarışmalar, sezonun son mücadelesi olarak kayıtlara geçti.

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, federasyonun genç bir yapıya sahip olduğunu belirterek, sporcuların büyük çoğunluğunun genç ve 23 yaş altı kategorilerinde yer aldığını ifade etti. Şampiyona sonunda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

Gelecek dönem planlarına da değinen Kabakçı, bölgedeki tesisleşme çalışmalarının süreceğini belirtti. Bakanlık talimatları doğrultusunda, önümüzdeki yıl içerisinde 150 yatak kapasiteli bir kamp eğitim merkezinin inşa edileceğini açıklayan Kabakçı, bu yatırımla birlikte parkur düzenlemelerinin tamamlanacağını ve bölgede daha fazla uluslararası spor faaliyetinin gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası Rize'nin Ardeşen ilçesinde düzenlendi.Kaynak 1
  2. Şampiyonaya 11 kulüpten toplam 220 sporcu katılım sağladı.Kaynak 1
  3. Yarışmalar Fırtına Deresi üzerindeki Vali Recep Yazıcıoğlu Kano ve Rafting Parkuru'nda gerçekleştirildi.Kaynak 1
  4. Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, bölgeye 150 yataklı kamp eğitim merkezi yapılacağını açıkladı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    61SAATHaber kaynağı · 16.08.2026 15:36

    Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası, Rize'de yapıldı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler