Gündem Avrupa'da hidrojen üretimi talep yetersizliğiyle durma noktasında
Avrupa'daki elektrolizör tesisleri, hidrojen talebinin düşük seyretmesi ve yatırım eksikliği nedeniyle kapasitelerini kullanamıyor. Üreticiler, mevcut üretim gücüne rağmen tesislerin atıl kalması sorunuyla mücadele ediyor.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Avrupa'daki elektrolizör tesisleri, hidrojen talebinin düşük seyretmesi ve yatırım eksikliği nedeniyle kapasitelerini kullanamıyor.
- Üreticiler, mevcut üretim gücüne rağmen tesislerin atıl kalması sorunuyla mücadele ediyor.
- Avrupa genelinde faaliyet gösteren elektrolizör üreticileri, sektördeki durgunluk nedeniyle ciddi bir darboğaz yaşıyor.
Avrupa genelinde faaliyet gösteren elektrolizör üreticileri, sektördeki durgunluk nedeniyle ciddi bir darboğaz yaşıyor. Bölgedeki tesisler, siparişleri karşılayabilecek teknik kapasiteye sahip olmalarına rağmen, hidrojen talebindeki zayıflık ve yetersiz yatırım ortamı yüzünden atıl kalıyor.
Sektör temsilcileri, üretim altyapısının hazır olduğunu ancak piyasadaki belirsizliklerin tesislerin tam kapasiteyle çalışmasını engellediğini belirtiyor. Yatırımların istenen seviyeye ulaşmaması, Avrupa'nın hidrojen ekonomisine geçiş hedeflerini de olumsuz etkileyen temel faktörler arasında yer alıyor.