İBB davasında duruşma süreci devam ediyor

Toplam 414 sanığın yargılandığı İBB davası, yeni duruşma salonunda kaldığı yerden devam etti. Duruşmada tutuksuz sanıkların savunmaları alınmaya başlandı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: İBB davasında duruşma süreci devam ediyor
Temsili görsel · qimono / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Toplam 414 sanığın yargılandığı İBB davası, yeni duruşma salonunda kaldığı yerden devam etti.
  • Duruşmada tutuksuz sanıkların savunmaları alınmaya başlandı.
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle açılan ve toplam 414 sanığın yargılandığı dava, 40 günlük bir aranın ardından yeniden görülmeye başlandı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Toplam 414 sanığın yargılandığı İBB davası, yeni duruşma salonunda kaldığı yerden devam etti. Duruşmada tutuksuz sanıkların savunmaları alınmaya başlandı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 17.08.2026 17:24
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle açılan ve toplam 414 sanığın yargılandığı dava, 40 günlük bir aranın ardından yeniden görülmeye başlandı. 53 tutuklu sanığın bulunduğu yargılama süreci, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu karşısında yeni inşa edilen 10 numaralı duruşma salonuna taşındı.

Duruşma sürecinde daha önce 107 olan tutuklu sayısı, yapılan tahliyelerle 53'e kadar düştü. Bugünkü oturumda, mahkeme heyeti tutuksuz sanıkların savunmalarını almaya başladı. Duruşma salonunun fiziki koşullarına yönelik avukatlar tarafından çeşitli itirazlar dile getirilirken, ses kayıt sisteminin işleyişine dair sorular yöneltildi. Mahkeme başkanı, talepleri değerlendirmek üzere kısa bir ara verdikten sonra savunma aşamasına geçilmesine karar verdi.

Dava kapsamında sanık kürsüsüne çıkan ilk isimler arasında Mehmet Şahin, Ayşe Hitchins ve eski CHP Parti Meclisi Üyesi Baki Aydöner yer aldı. Sanıklar, haklarındaki iddiaları reddederek beraat taleplerini yineledi. Mehmet Şahin, soruşturmadan haberdar olmadığını savunurken, Ayşe Hitchins ise yurt dışında yaşadığını ve Necati Özkan ile olan arkadaşlığı dışında dosyayla bir ilgisinin bulunmadığını ifade etti.

Duruşmayı izleyenler arasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel de yer aldı. Ekrem İmamoğlu'nun savunma yapmadığı oturumda, mahkeme heyeti tutuksuz sanıkların sorgularına devam etti. Dava süreci, sanıkların savunmalarının tamamlanması ve avukatların taleplerinin değerlendirilmesiyle ilerlemeye devam ediyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İstanbul Büyükşehir Belediyesi davasının ikinci duruşması 40 günlük aranın ardından yeniden başladı.Kaynak 1
  2. Toplam 414 sanığın yargılandığı davada tutuklu sayısı 53'e geriledi.Kaynak 1
  3. Duruşma, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu karşısında inşa edilen 10 numaralı salona taşındı.Kaynak 1
  4. Ekrem İmamoğlu duruşmada savunma yapmadı.Kaynak 1
  5. Duruşmayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel izleyiciler arasında takip etti.Kaynak 1
  6. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıkların savunmalarını almaya başladı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    NTVHaber kaynağı · 17.08.2026 16:42

    İBB davasında ikinci celse

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler