Kushner'den Netanyahu'ya Gazze uyarısı

Jared Kushner, İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı görüşmede ateşkes sürecine engel olunmaması gerektiğini vurguladı. Netanyahu ise Gazze'deki ateşkes planının ikinci aşamasını reddettiğini açıkladı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Dünya
Temsili görsel: Kushner'den Netanyahu'ya Gazze uyarısı
Temsili görsel · WiR_Pixs / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Jared Kushner, İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı görüşmede ateşkes sürecine engel olunmaması gerektiğini vurguladı.
  • Netanyahu ise Gazze'deki ateşkes planının ikinci aşamasını reddettiğini açıkladı.
  • ABD'li yetkili Jared Kushner, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği dört saatlik kritik görüşmede Gazze'deki ateşkes sürecini ele aldı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Jared Kushner, İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı görüşmede ateşkes sürecine engel olunmaması gerektiğini vurguladı. Netanyahu ise Gazze'deki ateşkes planının ikinci aşamasını reddettiğini açıkladı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 18.08.2026 17:20
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

ABD'li yetkili Jared Kushner, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği dört saatlik kritik görüşmede Gazze'deki ateşkes sürecini ele aldı. Görüşmenin ana gündem maddesini, Gazze Barış Kurulu tarafından hazırlanan ve ateşkesin ikinci aşamasını kapsayan 15 maddelik yol haritası oluşturdu. Ancak Netanyahu'nun bu planı reddetmesi, taraflar arasındaki görüş ayrılıklarını derinleştirdi.

Kushner, görüşme sırasında Netanyahu'ya ateşkesin ikinci aşamasının uygulanması konusunda engel teşkil etmemesi yönünde telkinde bulundu. Buna karşın İsrail basını, Netanyahu'nun Gazze'deki askeri operasyonları sürdürme konusundaki kararlılığını koruduğunu ve tarafların birçok başlıkta uzlaşamadığını aktardı.

Kushner, Fox News kanalına verdiği demeçte ise Hamas'ın silahsızlanma taahhütlerini yerine getirmemesi durumunda Gazze'nin yeniden inşasına izin verilmeyeceğini belirtti. Kushner, Hamas'ın bu taahhütleri yerine getirmemesi halinde İsrail'in operasyonlarını tamamlaması için müttefiklerinden daha fazla destek alacağını savundu. İsrail'in meşru müdafaa hakkını kısıtlamayacaklarını ifade eden Kushner, bölgedeki belirsizliğin devam ettiğini gösterdi.

Daha önce Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Hamas heyetiyle temaslarda bulunan Kushner, ardından İsrail'e geçerek Netanyahu ile bir araya gelmişti. 10 Ekim 2025 tarihinde yürürlüğe giren ateşkesin ilk aşamasına rağmen, İsrail'in saldırıları ve insani yardımlara yönelik kısıtlamaları bölgedeki gerilimi tırmandırmaya devam ediyor. Gazze Barış Kurulu Yüksek Temsilcisi Nikolay Mladenov ise Hamas'ın ikinci aşama planını kabul ettiğini duyurmuştu.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Jared Kushner, Binyamin Netanyahu ile dört saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.Kaynak 1
  2. Kushner, Netanyahu'yu Gazze'de ateşkesin ikinci aşamasına engel olmaması konusunda uyardı.Kaynak 1
  3. Netanyahu, Gazze Barış Kurulu tarafından hazırlanan 15 maddelik ateşkes planını reddetti.Kaynak 1
  4. Kushner, Hamas silahsızlanma taahhüdünü yerine getirmediği sürece Gazze'nin yeniden inşasına izin verilmeyeceğini belirtti.Kaynak 1
  5. İsrail basını, Netanyahu'nun Gazze'deki askeri saldırıları sürdürme konusunda ısrarcı olduğunu bildirdi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah DünyaHaber kaynağı · 18.08.2026 16:32

    ABD basını: Kushner, Netanyahu'yu Gazze'de ateşkese engel olmaması yönünde uyardı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler