Yunanistan muhalefetinden İsrail'e yönelik yaptırım talebi

Yunanistan muhalefeti, İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim politikalarına karşı Avrupa Birliği'ni harekete geçmeye çağırdı. Ayrıca hükümetten Filistin Devleti'ni resmen tanıması istendi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Dünya
Temsili görsel: Yunanistan muhalefetinden İsrail'e yönelik yaptırım talebi
Temsili görsel · derwiki / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Yunanistan muhalefeti, İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim politikalarına karşı Avrupa Birliği'ni harekete geçmeye çağırdı.
  • Ayrıca hükümetten Filistin Devleti'ni resmen tanıması istendi.
  • Atina'da bir araya gelen muhalefet temsilcileri, İsrail'in Batı Şeria'daki yeni yerleşim planlarına sert tepki gösterdi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Yunanistan muhalefeti, İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim politikalarına karşı Avrupa Birliği'ni harekete geçmeye çağırdı. Ayrıca hükümetten Filistin Devleti'ni resmen tanıması istendi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 21.08.2026 17:26
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Atina'da bir araya gelen muhalefet temsilcileri, İsrail'in Batı Şeria'daki yeni yerleşim planlarına sert tepki gösterdi. Avrupa Birliği'ne çağrıda bulunan muhalefet kanadı, İsrail ile mevcut ortaklık anlaşmasının askıya alınmasını ve yaptırım uygulanmasını talep etti.

Filistin'in statüsü vurgulandı

Yapılan resmi açıklamada, Doğu Kudüs'ün Filistin Devleti'nin başkenti olması gerektiği bir kez daha yinelendi. Yunan hükümetine seslenen muhalefet, Filistin Devleti'nin vakit kaybetmeden tanınması gerektiğini belirtti. Bölgedeki diplomatik gerilimi artırabilecek bu talepler, ülkenin dış politika gündeminde geniş yer buldu.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Yunanistan muhalefeti, İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim planlarına karşı Avrupa Birliği'nden yaptırım talep etti.Kaynak 1
  2. Muhalefet, AB-İsrail Ortaklık Anlaşması'nın askıya alınmasını istedi.Kaynak 1
  3. Açıklamada, Doğu Kudüs'ün Filistin Devleti'nin başkenti olması gerektiği vurgulandı.Kaynak 1
  4. Yunan hükümetinin Filistin Devleti'ni tanıması için çağrıda bulunuldu.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Hürriyet DünyaHaber kaynağı · 21.08.2026 17:16

    Yunanistan muhalefeti İsrail'e karşı harekete geçti: Avrupa'ya yaptırım çağrısı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler