Tokyo'da Türk mutfağı rüzgarı esti

Tokyo Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen atölyede Türk mutfağının zengin lezzetleri Japon katılımcılara tanıtıldı. Gastronomi aracılığıyla iki ülke arasındaki kültürel bağların güçlendirilmesi hedeflendi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Tokyo'da Türk mutfağı rüzgarı esti
Temsili görsel · Daria-Yakovleva / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Tokyo Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen atölyede Türk mutfağının zengin lezzetleri Japon katılımcılara tanıtıldı.
  • Gastronomi aracılığıyla iki ülke arasındaki kültürel bağların güçlendirilmesi hedeflendi.
  • Türkiye ile Japonya arasındaki tarihsel dostluğu pekiştirmek ve kültürel diplomasi faaliyetlerini desteklemek amacıyla Tokyo'da özel bir etkinlik düzenlendi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Tokyo Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen atölyede Türk mutfağının zengin lezzetleri Japon katılımcılara tanıtıldı. Gastronomi aracılığıyla iki ülke arasındaki kültürel bağların güçlendirilmesi hedeflendi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 22.08.2026 22:09
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Türkiye ile Japonya arasındaki tarihsel dostluğu pekiştirmek ve kültürel diplomasi faaliyetlerini desteklemek amacıyla Tokyo'da özel bir etkinlik düzenlendi. Yunus Emre Enstitüsü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türk Mutfağı Atölyesi, gastronominin birleştirici gücünü ön plana çıkararak Türk mutfağının asırlık mirasını Japon kamuoyuyla buluşturdu.

Etkinliğin açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Ferhat Pirinççi ve Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Oğuzhan Ertuğrul, iki ülke arasındaki ilişkilerin kültürel araçlarla derinleştiğine vurgu yaptı. Konuşmalarda, mutfak kültürünün toplumları birbirine yaklaştıran en etkili köprülerden biri olduğu belirtildi.

Programın uygulama bölümünde ise Japonya'da yaşayan Türk şef Mehmet Dikmen, katılımcılara geleneksel Türk yemeklerinin hazırlanış süreçlerini ve özgün pişirme tekniklerini adım adım aktardı. Türk sofra kültürünün kültürel kodlarının da paylaşıldığı atölyede, katılımcılar hazırlanan lezzetleri bizzat tatma imkanı buldu. Diplomatik temsilciler, sanat çevreleri ve basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Türkiye'nin uluslararası tanıtım vizyonuna katkı sağlamayı amaçlıyor. Gastronomi üzerinden kurulan bu etkileşim, iki halk arasındaki dostluk bağlarını güçlendirirken Türk kültür mirasının uluslararası alandaki görünürlüğünü de artırdı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Tokyo Yunus Emre Enstitüsü, Türk Mutfağı Atölyesi etkinliğine ev sahipliği yaptı.Kaynak 1
  2. Etkinliğe Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Ferhat Pirinççi ve Büyükelçi Oğuzhan Ertuğrul katıldı.Kaynak 1
  3. Türk şef Mehmet Dikmen, atölyede geleneksel yemeklerin yapım tekniklerini uygulamalı olarak gösterdi.Kaynak 1
  4. Programın amacı Türkiye ile Japonya arasındaki kültürel etkileşimi ve dostluk bağlarını güçlendirmektir.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    TRT HaberHaber kaynağı · 22.08.2026 21:52

    Japonyada lezzet köprüsü: Türk Mutfağı Atölyesi düzenlendi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler