Takip ve Değerlendirme Kurulu ilk toplantısını gerçekleştiriyor

Yeni çözüm süreci kapsamında kurulan Takip ve Değerlendirme Kurulu, Cevdet Yılmaz başkanlığında ilk kez bir araya geliyor. Toplantıda PKK'nın silah bırakma süreci ve yasal altyapı çalışmaları ele alınıyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Dünya
Temsili görsel: Takip ve Değerlendirme Kurulu ilk toplantısını gerçekleştiriyor
Temsili görsel · LoboStudioHamburg / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Yeni çözüm süreci kapsamında kurulan Takip ve Değerlendirme Kurulu, Cevdet Yılmaz başkanlığında ilk kez bir araya geliyor.
  • Toplantıda PKK'nın silah bırakma süreci ve yasal altyapı çalışmaları ele alınıyor.
  • Türkiye'de başlatılan yeni çözüm süreci çerçevesinde oluşturulan Takip ve Değerlendirme Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın liderliğinde ilk toplantısını yapmak üzere bir araya geliyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Yeni çözüm süreci kapsamında kurulan Takip ve Değerlendirme Kurulu, Cevdet Yılmaz başkanlığında ilk kez bir araya geliyor. Toplantıda PKK'nın silah bırakma süreci ve yasal altyapı çalışmaları ele alınıyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 24.08.2026 12:51
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Türkiye'de başlatılan yeni çözüm süreci çerçevesinde oluşturulan Takip ve Değerlendirme Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın liderliğinde ilk toplantısını yapmak üzere bir araya geliyor. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen bu kritik buluşmanın ana odağını, PKK'nın silah bırakma ve fesih süreçlerinin yakından izlenmesi oluşturuyor.

Söz konusu kurul, kısa süre önce TBMM Genel Kurulu'nda 467 kabul oyuyla yasalaşan Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun kapsamında hayata geçirildi. 12 maddeden oluşan bu yasal düzenleme, yeni sürecin hukuki temelini teşkil ediyor. Toplantıya ilgili bakanlıkların yanı sıra Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri gibi üst düzey yetkililer de katılıyor.

Cevdet Yılmaz, daha önce yaptığı açıklamalarda kurulun çalışma usullerinin ve silah bırakma sürecine yönelik alt komisyonların belirleneceğini ifade etmişti. Toplantıda bu komisyonların yapısının netleştirilmesi bekleniyor.

Öte yandan, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kurulması planlanan Silahsızlanma ve Siyasallaşma isimli bir alt kurulda görev alacağını öne sürdü. Buldan, Öcalan'ın bu mekanizma üzerinden süreci organize edeceğini iddia etse de, hükümet kanadından bu açıklamaya dair henüz resmi bir doğrulama veya detaylı bir bilgilendirme gelmedi. Kurulun alacağı kararlar, sürecin ilerleyişi açısından büyük önem taşıyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Takip ve Değerlendirme Kurulu, Cevdet Yılmaz başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştiriyor.Kaynak 1
  2. Toplantının temel gündem maddesi PKK'nın silah bırakma ve fesih sürecinin takibidir.Kaynak 1
  3. Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun 467 oyla kabul edildi.Kaynak 1
  4. Kurul toplantısına Adalet, Dışişleri, İçişleri ve Milli Savunma bakanları katılım sağlıyor.Kaynak 1
  5. Pervin Buldan, Abdullah Öcalan'ın Silahsızlanma ve Siyasallaşma adlı alt kurulda görev alacağını iddia etti.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    BBC TürkçeHaber kaynağı · 24.08.2026 12:43

    PKK'nın silah bırakmasını takip edecek kurul ilk kez toplanıyor

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler