Erdoğan'dan Ahlat ve Malazgirt Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 955. yıl dönümü dolayısıyla Ahlat'ta düzenlenen etkinliklerde konuştu. Ayrıca Nemrut Kalderası'nın milli park ilan edildiğini duyurdu.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Erdoğan'dan Ahlat ve Malazgirt Vurgusu +Gündem
Temsili görsel: Erdoğan'dan Ahlat ve Malazgirt Vurgusu
Temsili görsel · katetrysh / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 955.
  • yıl dönümü dolayısıyla Ahlat'ta düzenlenen etkinliklerde konuştu.
  • Ayrıca Nemrut Kalderası'nın milli park ilan edildiğini duyurdu.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 955. yıl dönümü dolayısıyla Ahlat'ta düzenlenen etkinliklerde konuştu. Ayrıca Nemrut Kalderası'nın milli park ilan edildiğini duyurdu.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 25.08.2026 14:08
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 955. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Ahlat Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde vatandaşlara hitap etti. Konuşmasında Ahlat'ın tarihi önemine değinen Erdoğan, bu bölgenin şehitler, gaziler ve erenler diyarı olduğunu vurguladı. Malazgirt'e uzanan yolun Ahlat'tan başladığını ifade eden Cumhurbaşkanı, Anadolu'nun kaderinin bu topraklarda belirlendiğini dile getirdi.

Etkinlik sırasında önemli bir çevre müjdesi de veren Erdoğan, bölgedeki doğal ve tarihi zenginliklerin korunması adına atılan adımları açıkladı. Geçtiğimiz hafta yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Nemrut Kalderası'nın milli park statüsüne alındığını duyurdu. Bu kararla birlikte, eşsiz doğal güzelliklere sahip olan bölgenin gelecek nesillere daha sağlıklı bir şekilde aktarılması hedefleniyor. Erdoğan, Ahlat'ın milletin kimlik vesikası olduğunu belirterek, bölgenin korunmasına yönelik kararlılıklarını yineledi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 3 olgu

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 955. yıl dönümü etkinlikleri için Ahlat'ta düzenlenen programa katıldı.Kaynak 1
  2. Erdoğan, Malazgirt'e ulaşan yolun Ahlat'tan geçtiğini ve Anadolu'nun düğümünün burada çözüldüğünü belirtti.Kaynak 1
  3. Ahlat, Tatvan ve Güroymak sınırlarında bulunan Nemrut Kalderası, Cumhurbaşkanı Kararı ile milli park ilan edildi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    NTVHaber kaynağı · 25.08.2026 14:01

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malazgirt'e giden yol Ahlat'tan açılmıştır

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler