Şile Belediyesi davasında yargılama süreci başlıyor

Şile Belediyesi'ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi. Kabadayı ve 53 sanık, Ekim ve Kasım aylarında hakim karşısına çıkacak.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Şile Belediyesi davasında yargılama süreci başlıyor
Temsili görsel · WilliamCho / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Şile Belediyesi'ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi.
  • Kabadayı ve 53 sanık, Ekim ve Kasım aylarında hakim karşısına çıkacak.
  • İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Şile Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma süreci mahkeme aşamasına taşındı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Şile Belediyesi'ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi. Kabadayı ve 53 sanık, Ekim ve Kasım aylarında hakim karşısına çıkacak.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 25.08.2026 16:24
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Şile Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma süreci mahkeme aşamasına taşındı. Belediye bünyesinde gerçekleştirildiği iddia edilen suç işlemek amacıyla örgüt kurma, irtikap, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma suçlamalarını içeren iddianame, Anadolu 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Hazırlanan iddianamede, örgüt elebaşısı olduğu öne sürülen Kabadayı'nın, işlediği iddia edilen çok sayıda suç nedeniyle 33 yıl 3 aydan 92 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor. Mahkeme heyeti, Kabadayı ile birlikte toplam 53 sanığın yargılanacağı duruşma takvimini belirledi.

Sanıklar, 19-21 Ekim, 26-28 Ekim ve 2-4 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek oturumlarda ilk kez hakim karşısına çıkarak savunmalarını yapacaklar. Yargılama süreci, kamuoyunda geniş yankı uyandıran iddiaların mahkeme huzurunda aydınlatılmasını sağlayacak.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Şile Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame Anadolu 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.Kaynak 1
  2. İddianamede Kabadayı'nın 33 yıl 3 aydan 92 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.Kaynak 1
  3. Kabadayı ve 53 sanık, 19 Ekim ile 4 Kasım tarihleri arasında hakim karşısına çıkacak.Kaynak 1
  4. Sanıklar suç işlemek amacıyla örgüt kurma, irtikap, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma suçlamalarıyla yargılanacak.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah GündemHaber kaynağı · 25.08.2026 15:29

    Şile Belediyesi davasında duruşma tarihi belli oldu! Kabadayı ile 53 sanık ilk kez hakim karşısına çıkacak

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler