Gaziosmanpaşa'da ayakkabıcı yangını: Çatıya sığınanlar kurtarıldı

İstanbul Gaziosmanpaşa'da kapalı bir ayakkabıcı dükkanında çıkan yangın paniğe neden oldu. Çatıya sığınan vatandaşlar itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle güvenli şekilde tahliye edildi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Gaziosmanpaşa'da ayakkabıcı yangını: Çatıya sığınanlar kurtarıldı
Temsili görsel · timmossholder / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İstanbul Gaziosmanpaşa'da kapalı bir ayakkabıcı dükkanında çıkan yangın paniğe neden oldu.
  • Çatıya sığınan vatandaşlar itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle güvenli şekilde tahliye edildi.
  • İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan bir ayakkabı mağazasında öğle saatlerinde yangın meydana geldi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İstanbul Gaziosmanpaşa'da kapalı bir ayakkabıcı dükkanında çıkan yangın paniğe neden oldu. Çatıya sığınan vatandaşlar itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle güvenli şekilde tahliye edildi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 25.08.2026 18:01
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan bir ayakkabı mağazasında öğle saatlerinde yangın meydana geldi. Yaklaşık altı aydır faaliyet göstermediği belirtilen iş yerinin elektrik kofrasında henüz belirlenemeyen bir sebeple başlayan yangın, kısa sürede tüm dükkanı etkisi altına aldı. Alevlerin yayılmasıyla birlikte binayı yoğun duman kapladı.

Dışarı çıkma imkanı bulamayan bina sakinleri, canlarını kurtarmak amacıyla çatıya sığındı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sonucunda çatıda mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı. Yangın söndürme çalışmaları neticesinde alevler kontrol altına alınırken, ayakkabı mağazası tamamen kullanılamaz hale geldi. Olayda binanın genelinde de maddi hasar meydana geldi. Yetkililer, yangının kesin çıkış nedenini tespit etmek amacıyla detaylı bir inceleme başlattı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan bir ayakkabıcı dükkanında yangın çıktı.Kaynak 1
  2. Yangın, yaklaşık altı aydır kapalı olan iş yerinin elektrik kofrasından kaynaklandı.Kaynak 1
  3. Dumanların binayı sarması üzerine içeride mahsur kalanlar çatıya sığındı.Kaynak 1
  4. İtfaiye ekipleri çatıdaki kişileri kurtararak yangını kontrol altına aldı.Kaynak 1
  5. Olay sonucunda ayakkabı mağazası kullanılamaz hale gelirken binada hasar oluştu.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    HürriyetHaber kaynağı · 25.08.2026 17:08

    Gaziosmanpaşa'da ayakkabıcıda yangın: Çatıya sığınanları itfaiye kurtardı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler