Üsküdar Belediyesi'nde vekalet süreci yeniden düzenlendi

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın tutuklanmasının ardından yaşanan hukuki süreç, belediye yönetiminde yeni bir düzenlemeyi zorunlu kıldı. İstanbul Valiliği, mahkeme kararıyla iptal edilen vekillik seçimi sonrası görevi meclis başkan vekilinin devralacağını duyurdu.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Üsküdar Belediyesi'nde vekalet süreci yeniden düzenlendi
Temsili görsel · Leonhard_Niederwimmer / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın tutuklanmasının ardından yaşanan hukuki süreç, belediye yönetiminde yeni bir düzenlemeyi zorunlu kıldı.
  • İstanbul Valiliği, mahkeme kararıyla iptal edilen vekillik seçimi sonrası görevi meclis başkan vekilinin devralacağını duyurdu.
  • Sulh Ceza Hakimliği tarafından 31 Temmuz tarihinde tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın ardından belediyede yaşanan yönetim krizi yeni bir boyut kazandı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın tutuklanmasının ardından yaşanan hukuki süreç, belediye yönetiminde yeni bir düzenlemeyi zorunlu kıldı. İstanbul Valiliği, mahkeme kararıyla iptal edilen vekillik seçimi sonrası görevi meclis başkan vekilinin devralacağını duyurdu.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 26.08.2026 12:47
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 31 Temmuz tarihinde tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın ardından belediyede yaşanan yönetim krizi yeni bir boyut kazandı. Başkanın tutuklanması sonrasında 5 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde Sibel Tan Çetinkaya, belediye başkan vekili olarak belirlenmişti. Ancak AK Parti kanadından gelen itirazlar üzerine İstanbul 2. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı vererek Çetinkaya'nın vekillik görevini iptal etti.

Yaşanan bu hukuki gelişmelerin ardından İstanbul Valiliği, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45. maddesini temel alarak resmi bir açıklama yayımladı. Valilik, yeni bir belediye başkan vekili seçimi yapılana kadar belediye başkanlığı görevini Üsküdar İlçe Belediye Meclisi birinci başkan vekilinin yürüteceğini belirtti. Birinci başkan vekilinin bulunmaması durumunda ise bu görevi ikinci başkan vekilinin üstleneceği ifade edildi.

Söz konusu soruşturma süreci, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen suç işlemek amacıyla örgüt kurma, rüşvet ve irtikap iddialarını kapsıyor. Belediye yönetimindeki bu geçici düzenleme, yerel idarenin işleyişinin aksamaması amacıyla hayata geçirildi. Hukuki süreç devam ederken, belediye meclisinin yeni vekil seçimi için atacağı adımlar kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 3 olgu

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, 31 Temmuz tarihinde tutuklanmıştır.Kaynak 1
  2. Sibel Tan Çetinkaya'nın belediye başkan vekilliği, mahkeme kararıyla iptal edilmiştir.Kaynak 1
  3. İstanbul Valiliği, yeni vekil seçilene kadar görevi meclis birinci başkan vekilinin yürüteceğini açıklamıştır.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah GündemHaber kaynağı · 26.08.2026 12:04

    Üsküdar Belediye Başkanlığına belediye meclisi birinci başkan vekili vekalet edecek

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler