Batı Şeria'da sivillere yönelik silahlı saldırı

İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki Kermel beldesinde araçlara ateş açması sonucu üç sivil yaralandı. Yaralılar arasında bir kız çocuğu da bulunuyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Batı Şeria'da sivillere yönelik silahlı saldırı
Temsili görsel · fromsalih / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki Kermel beldesinde araçlara ateş açması sonucu üç sivil yaralandı.
  • Yaralılar arasında bir kız çocuğu da bulunuyor.
  • Batı Şeria'nın Kermel beldesinde İsrail askerleri tarafından gerçekleştirilen baskın sırasında sivil bir araca ateş açıldı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki Kermel beldesinde araçlara ateş açması sonucu üç sivil yaralandı. Yaralılar arasında bir kız çocuğu da bulunuyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 27.08.2026 10:31
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Batı Şeria'nın Kermel beldesinde İsrail askerleri tarafından gerçekleştirilen baskın sırasında sivil bir araca ateş açıldı. Filistin resmi ajansı WAFA'nın aktardığı bilgilere göre, bölgedeki yollara konuşlanan İsrail güçleri, herhangi bir uyarıda bulunmaksızın seyir halindeki araca gerçek mermilerle saldırdı.

Saldırı sonucunda araçta bulunan 58 yaşındaki Sena Ebu Arram ile 14 yaşındaki Lana el-Harvaş yüzlerinden ağır yaralandı. Aynı araçta bulunan 30 yaşındaki Dua el-Harvaş ise isabet eden şarapneller nedeniyle vücudunun çeşitli yerlerinden zarar gördü. Kermel Belediye Başkanı Kasım Ebu Arram, yaralıların bir düğün töreninden döndükleri sırada saldırıya uğradıklarını ifade etti. Olayın ardından yaralıların durumunun oldukça ciddi olduğu bildirildi. Bölgedeki gerginlik sürerken, İsrail güçlerinin sivil araçlara yönelik bu müdahalesi tepki topladı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İsrail askerleri Batı Şeria'nın Kermel beldesinde araçlara ateş açtı.Kaynak 1
  2. Saldırıda 58 yaşındaki Sena Ebu Arram ve 14 yaşındaki Lana el-Harvaş yüzlerinden vuruldu.Kaynak 1
  3. 30 yaşındaki Dua el-Harvaş, isabet eden şarapneller nedeniyle yaralandı.Kaynak 1
  4. Yaralıların düğün dönüşü sırasında herhangi bir uyarı yapılmadan hedef alındığı belirtildi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    TRT HaberHaber kaynağı · 27.08.2026 10:15

    Soykırımcı İsrail askerleri Batı Şeria'da 2 kadın ve 1 kız çocuğunu gerçek mermiyle yüzlerinden yaraladı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler