Gündem Ermenistan'dan Rusya ile İlişkilerde Yeni Dönem Mesajı
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya ile olan stratejik ortaklık tanımlamasının yeni hükümet programında yer almayacağını açıkladı. Erivan yönetimi, güvenlik taahhütleri konusundaki görüş ayrılıklarına rağmen çok sektörlü iş birliğini sürdürmeyi hedefliyor.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya ile olan stratejik ortaklık tanımlamasının yeni hükümet programında yer almayacağını açıkladı.
- Erivan yönetimi, güvenlik taahhütleri konusundaki görüş ayrılıklarına rağmen çok sektörlü iş birliğini sürdürmeyi hedefliyor.
- Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesinin gelecek dönem hükümet programına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesinin gelecek dönem hükümet programına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Paşinyan, 2026-2031 yıllarını kapsayan yeni programda Rusya'nın stratejik ortak olarak tanımlanmadığını ifade etti.
Güvenlik ve İş Birliği Tartışmaları
Paşinyan, Rusya ve Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nü (CSTO) güvenlik yükümlülüklerini yerine getirmemekle eleştirdi. Rus yetkililer ise mevcut güvenlik taahhütlerinin Karabağ bölgesini kapsamadığını savunuyor. Yaşanan bu görüş ayrılıklarına rağmen Ermenistan hükümeti, Rusya ile farklı sektörlerdeki iş birliği diyaloğunu devam ettirme niyetinde olduğunu belirtti.