Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte konuşan Erdoğan, İslam dünyasının mevcut küresel sorunlar karşısında daha güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini ifade etti.
Konuşmasında uluslararası sistemin işleyişini eleştiren Cumhurbaşkanı, savaş ve soykırım gibi büyük felaketlerin önlenmesinde küresel iradenin yetersiz kaldığını belirtti. Özellikle Gazze'de yaşanan trajedinin boyutlarına değinen Erdoğan, bölgenin bir çocuk mezarlığına dönüştüğünü ve en temel insani değerlerin dahi tehdit altında olduğunu dile getirdi.
Erdoğan, Müslümanların hak ve hukuklarını koruyabilmeleri, bölgelerinde barış ve güvenliği tesis edebilmeleri için birbirlerine kenetlenmeleri gerektiğini vurguladı. Tarih boyunca İslam medeniyetinin adaleti temsil ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı, günümüzde de benzer bir sorumlulukla hareket edilmesi gerektiğini savundu. Müslümanların bir duvarın tuğlaları gibi birbirine destek olması gerektiğini belirten Erdoğan, istikbale omuz omuza yürünmesi çağrısında bulundu. İttifak ve ittihadın sağlanması için gösterilen çabanın önemine dikkat çeken Erdoğan, İslam dünyasının ortak bir gelecek inşası için birlik içinde hareket etmesinin zorunluluk olduğunu ifade etti.