Muğla Büyükşehir Belediyesi, karadan ulaşımın mümkün olmadığı koylarda yürüttüğü çevre temizliği çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Gökova Körfezi ile Göcek-Dalaman hattındaki bakir kıyılarda gerçekleştirilen operasyonlar, deniz ekosisteminin korunması adına kritik bir rol oynuyor. Ekipler, araç yolu bulunmayan bölgelere deniz yoluyla ulaşarak kıyılarda biriken atıkları titizlikle topluyor.
2015 yılından bu yana devam eden düzenli temizlik faaliyetleri kapsamında bugüne kadar toplam 306 ton çöp bölgeden uzaklaştırıldı. Sadece 2026 yılının başından itibaren toplanan atık miktarı ise 10 tona ulaştı. Kıyılardan toplanan atıklar arasında plastik şişeler, ambalajlar, konserve kutuları ve çeşitli tek kullanımlık ürünler öne çıkıyor. Toplanan tüm atıklar, tekneler aracılığıyla kıyılardan alınarak bertaraf edilmek üzere tesislere taşınıyor.
Göcek Atık Alım Tesisi Sorumlusu Hasan Sarıhan, karayolu bağlantısı olmayan noktalardaki kirliliğe müdahale etmek için teknelerle yıl boyu aktif çalıştıklarını ifade etti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise bu çalışmaların sadece görsel bir temizlik değil, deniz yaşamının sürdürülebilirliği için hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti. Belediye ekipleri, atıkların denize karışmasını önlemek ve doğal güzellikleri korumak amacıyla bölgedeki denetim ve temizlik faaliyetlerini aralıksız devam ettiriyor.