Gündem MEB'den Türk Dünyası Temalı Yeni Eğitim Kaynakları
Milli Eğitim Bakanlığı, Türk dünyası kültürünü öğrencilere tanıtmak amacıyla iki yeni eğitim materyali hazırladı. Dijital içeriklerle desteklenen kitaplar, 15 farklı rota üzerinden kültürel bir keşif sunuyor.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Milli Eğitim Bakanlığı, Türk dünyası kültürünü öğrencilere tanıtmak amacıyla iki yeni eğitim materyali hazırladı.
- Dijital içeriklerle desteklenen kitaplar, 15 farklı rota üzerinden kültürel bir keşif sunuyor.
- Milli Eğitim Bakanlığı, Türk dünyasının zengin kültürel mirasını öğrencilere aktarmak için kapsamlı bir çalışma başlattı.
Milli Eğitim Bakanlığı, Türk dünyasının zengin kültürel mirasını öğrencilere aktarmak için kapsamlı bir çalışma başlattı. Bu kapsamda ortaöğretim seviyesi için Türk Dünyası Kültür Atlası, temel eğitim seviyesi için ise Hakan ve Bilgenin Türk Dünyası Yolculuğu isimli iki yeni kitap hazırlandı.
Dijital Destekli Kültürel Keşif
Hazırlanan materyaller, 15 farklı rota üzerinden Türk dünyası coğrafyasını ve kültürel değerlerini öğrencilere tanıtmayı hedefliyor. Kitaplarda yer alan karekodlar sayesinde öğrenciler, dijital içeriklere ve sanal turlara kolayca erişebilecek. Ayrıca öğrencilerin gerçekleştirdikleri görevleri kaydedebilecekleri Turkuaz Kimlik adlı yeni bir uygulamanın da hayata geçirilmesi planlanıyor.