Doğu Karadenizli tekstilciler Paris'te küresel trendleri inceledi

Doğu Karadeniz Tekstil ve Ayakkabı Kümelenmesi UR-GE Projesi kapsamında Paris'teki Premiere Vision Fuarı'na çıkarma yapıldı. Bölge firmaları, uluslararası pazarlara açılmak ve yeni üretim teknolojilerini gözlemlemek amacıyla fuarda temaslarda bulundu.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yerel Haberler +Trabzon
Temsili görsel: Doğu Karadenizli tekstilciler Paris'te küresel trendleri inceledi
Temsili görsel · Didgeman / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Doğu Karadeniz Tekstil ve Ayakkabı Kümelenmesi UR-GE Projesi kapsamında Paris'teki Premiere Vision Fuarı'na çıkarma yapıldı.
  • Bölge firmaları, uluslararası pazarlara açılmak ve yeni üretim teknolojilerini gözlemlemek amacıyla fuarda temaslarda bulundu.
  • Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) öncülüğünde yürütülen Doğu Karadeniz Tekstil ve Ayakkabı Kümelenmesi UR-GE Projesi, bölge firmalarını uluslararası arenaya taşımaya devam ediyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Doğu Karadeniz Tekstil ve Ayakkabı Kümelenmesi UR-GE Projesi kapsamında Paris'teki Premiere Vision Fuarı'na çıkarma yapıldı. Bölge firmaları, uluslararası pazarlara açılmak ve yeni üretim teknolojilerini gözlemlemek amacıyla fuarda temaslarda bulundu.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 01.09.2026 14:00
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) öncülüğünde yürütülen Doğu Karadeniz Tekstil ve Ayakkabı Kümelenmesi UR-GE Projesi, bölge firmalarını uluslararası arenaya taşımaya devam ediyor. Bu kapsamda Trabzon, Giresun ve Ordu'dan gelen tekstil, hazır giyim ve deri mamulleri üreticileri, dünyanın en prestijli moda etkinliklerinden biri olan Premiere Vision Paris Fuarı'nı ziyaret etti.

Küresel Rekabet İçin Yeni Adımlar

Fuar ziyareti sırasında bölge temsilcileri; kumaş, iplik, deri, aksesuar ve akıllı üretim teknolojileri gibi sektörün farklı alt gruplarındaki yenilikleri yakından inceleme fırsatı buldu. Katılımcı firmalar, uluslararası pazarlardaki yeni eğilimleri gözlemlerken potansiyel iş ortaklarıyla da görüşmeler gerçekleştirdi. Heyet, fuar alanında bulunan Türkiye standında İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği yetkilileriyle bir araya gelerek sektörün geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

"Hedefimiz Küresel Ölçekte Rekabet"

Ziyareti değerlendiren TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Doğu Karadeniz'in tekstil ve ayakkabı sektöründe ciddi bir üretim potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Çelebi, UR-GE Projesi ile firmaların ihracat kapasitelerini artırmayı ve küresel pazarlarda daha görünür kılmayı amaçladıklarını ifade etti. Çelebi, "Firmalarımızın küresel rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz" diyerek, bu tür uluslararası organizasyonların üretimdeki dönüşümü takip etmek adına kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Proje kapsamında önümüzdeki dönemde de firmaların yeni pazarlara ulaşması ve uluslararası ticaret bağlantılarını güçlendirmesi için faaliyetlerin süreceği açıklandı. Paris'teki temasların, bölge firmaları için yeni iş birliklerinin kapısını aralaması bekleniyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Doğu Karadeniz Tekstil ve Ayakkabı Kümelenmesi UR-GE Projesi kapsamında Paris'te fuar ziyareti düzenlendi.Kaynak 1
  2. Heyet, dünyanın önde gelen tekstil etkinliklerinden Premiere Vision Paris Fuarı'na katılım sağladı.Kaynak 1
  3. Trabzon, Giresun ve Ordu'dan gelen firma temsilcileri fuarda yeni üretim teknolojilerini inceledi.Kaynak 1
  4. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, bölge firmalarının küresel rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini belirtti.Kaynak 1
  5. Heyet, fuar alanındaki Türkiye standında sektör temsilcileriyle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    61SAATHaber kaynağı · 01.09.2026 13:57

    Doğu Karadeniz tekstil ve ayakkabı firmaları Paris’te küresel sektörle buluştu

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler