Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), Umman'dan gelen üst düzey bir heyeti İstanbul'da ağırladı. Umman Konut ve Kent Planlama Bakanı Dr. Khalfan Said Mubarak Al Shueili'nin de yer aldığı heyette, ülkenin önde gelen yatırımcıları ve gayrimenkul geliştirme şirketlerinin temsilcileri hazır bulundu. Toplantı, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek ve uzun vadeli ortaklıkların temelini atmak amacıyla gerçekleştirildi.
Sektörel Deneyim Paylaşımı Hedefleniyor
Toplantının açılışında konuşan KONUTDER Başkanı Ziya Yılmaz, Türkiye'nin şehircilik, sürdürülebilirlik ve kaliteli yaşam alanları konusundaki tecrübesini Umman ile paylaşmaya hazır olduklarını vurguladı. Yılmaz, Türk konut geliştiricilerinin birikimi ile Umman'ın vizyoner şehircilik yaklaşımının birleşmesinin her iki ülkeye de önemli değer katacağını belirtti. Artaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise bu buluşmanın yeni ticari ortaklıkların önünü açacağına inandığını ifade etti.
Umman Konut ve Kent Planlama Bakanı Al Shueili, Türkiye'nin gayrimenkul alanındaki başarısını yakından takip ettiklerini belirterek, bu toplantının yedi günlük Türkiye ziyaretlerinin en önemli durağı olduğunu söyledi. Umman'ın 2040 vizyonu kapsamında şehircilik ve turizm sektörlerini ekonomik çeşitlenmenin merkezine koyduklarını hatırlatan Bakan, Türk yatırımcıları Umman'daki projeleri yerinde incelemeye davet etti.
Gelecek İçin Somut Adımlar
Toplantı kapsamında gerçekleştirilen sunumlarda, her iki ülkenin yatırım vizyonu ve sürdürülebilir kentleşme modelleri detaylandırıldı. Katılımcılar, karşılıklı bilgi paylaşımı ve ortak proje geliştirme süreçleri üzerine fikir alışverişinde bulundu. Programın sonunda taraflar, dostluk ve iş birliği iradesini simgeleyen karşılıklı hediye takdiminde bulundu.
Bakan Al Shueili, KONUTDER üyelerini 5-8 Ekim 2026 tarihlerinde Umman'da düzenlenecek olan Urban October - Urban, Home & Build Expo fuarına davet etti. KONUTDER Başkanı Ziya Yılmaz, bu davete icabet ederek Umman'daki yatırım fırsatlarını yerinde değerlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Görüşmeler, iki ülke arasında gayrimenkul geliştirme alanında somut iş birliklerinin geliştirilmesine yönelik iyi niyet mesajlarıyla sona erdi.