İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye bölgesine yönelik saldırılarını gece saatlerinden itibaren yoğunlaştırdı. Hizbullah'ın İsrail askerlerine yönelik iki bombalı insansız hava aracı (İHA) gönderdiğini öne süren İsrail tarafı, buna karşılık olarak bölgedeki örgüte ait altyapı unsurlarını hedef aldığını açıkladı.
Gece yarısından sonra harekete geçen İsrail savaş uçakları, Nebatiye el-Fevka beldesindeki yerleşim yerlerini vurdu. Saldırılar sonucunda çok sayıda evin yıkıldığı ve bölge halkı arasında büyük bir panik yaşandığı bildirildi. Sabah saatlerinde ise Arab Salim beldesinde bulunan bir vakıf binası İsrail ordusu tarafından hedef alınarak tamamen yıkıldı. Bu saldırı sırasında çevredeki onlarca evin camlarının kırıldığı ve ciddi maddi hasar oluştuğu kaydedildi.
Lübnan resmi ajansı NNA, Nebatiye el-Fevka'da Er-Risale izci grubunun sorumlularından Haydar Humani'nin evinin bir İHA tarafından güdümlü füzeyle vurulduğunu aktardı. Söz konusu saldırıda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı belirtildi. Öte yandan İsrail topçuları; Ali et-Tahir Tepesi, Debşe Tepesi, Kefr Rumman koruluğu ile Meyfdun ve Doğu Zevter beldeleri çevresini gece boyunca yoğun bombardıman altında tuttu. Bölgedeki kaynaklar, İsrail'in topçu saldırılarında fosforlu mühimmat kullandığını ve Doğu Zevter çevresinin ağır makineli tüfeklerle tarandığını iddia etti.
İsrail ordusu, Hizbullah'ın gönderdiği İHA'lardan birinin etkisiz hale getirildiğini ve kendi askerleri arasında herhangi bir zayiat olmadığını savundu. Hizbullah ise bu iddialara ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. 2 Mart'tan bu yana devam eden ateşkes sürecine rağmen bölgedeki gerilim tırmanmaya devam ediyor. Lübnan makamlarının paylaştığı verilere göre, çatışmaların başından bu yana 4 binden fazla kişi hayatını kaybederken, 12 binden fazla kişi yaralandı ve 1 milyondan fazla insan yerinden edildi. İsrail'in Lübnan topraklarındaki işgal alanını genişletme çabaları ise bölgedeki insani krizi derinleştirmeyi sürdürüyor.