Melikgazi Belediyesi'nde insansı robot dönemi başladı

Kayseri'de Melikgazi Belediyesi, bir aydır eğitilen MEGA isimli insansı robotu hizmete aldı. Robot, belediye birimlerinde vatandaşları yönlendirme ve denetim gibi görevlerde kullanılacak.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Melikgazi Belediyesi'nde insansı robot dönemi başladı
Temsili görsel · Pexels / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Kayseri'de Melikgazi Belediyesi, bir aydır eğitilen MEGA isimli insansı robotu hizmete aldı.
  • Robot, belediye birimlerinde vatandaşları yönlendirme ve denetim gibi görevlerde kullanılacak.
  • Kayseri'nin Melikgazi Belediyesi, teknolojik yatırımları kapsamında MEGA adını verdiği insansı robotu bünyesine katarak görevlendirdi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Kayseri'de Melikgazi Belediyesi, bir aydır eğitilen MEGA isimli insansı robotu hizmete aldı. Robot, belediye birimlerinde vatandaşları yönlendirme ve denetim gibi görevlerde kullanılacak.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 02.09.2026 14:47
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Kayseri'nin Melikgazi Belediyesi, teknolojik yatırımları kapsamında MEGA adını verdiği insansı robotu bünyesine katarak görevlendirdi. Belediye meclis salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, akıllı belediyecilik vizyonu doğrultusunda robotik yapay zeka asistanı ile hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bir aydır yoğun bir eğitim sürecinden geçen MEGA, belediyenin farklı birimlerinde aktif rol alacak. Robotun temel görevleri arasında belediyeye gelen misafirlerin ihtiyaçlarını karşılamak, vatandaşları ilgili birimlere yönlendirmek ve zabıta denetimlerine destek sağlamak yer alıyor. Başkan Palancıoğlu, robotun sadece idari işlerde değil, aynı zamanda eğitim süreçlerinde de kullanılacağını vurguladı. Özellikle öğrencilerin robotik yazılım süreçlerine dahil edilmesinin hedeflendiğini belirten Palancıoğlu, teknoloji laboratuvarları ve kurulması planlanan teknoloji lisesi ile genç yeteneklerin destekleneceğini kaydetti.

Tanıtım sırasında sergilediği dans gösterisiyle dikkat çeken MEGA, kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtlarla da ilgi odağı oldu. Kayseri'nin yerel spor kulüplerine olan bağlılığını dile getiren robot, gelecekte farklı robotik sistemlerin de belediye bünyesine dahil edileceğinin sinyalini verdi. Melikgazi Belediyesi, bu adımıyla yerel yönetimlerde yapay zeka ve robotik teknolojilerin kullanımına öncülük etmeyi amaçlıyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Kayseri Melikgazi Belediyesi, MEGA isimli insansı robotu bünyesinde görevlendirdi.Kaynak 1
  2. Robotun bir aydır çeşitli görevler için eğitildiği açıklandı.Kaynak 1
  3. MEGA isimli robot belediyeye gelen vatandaşları yönlendirme ve zabıta denetimlerine destek verme gibi işlerde kullanılacak.Kaynak 1
  4. Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, robotun öğrencilerin yazılım eğitimi için de kullanılacağını belirtti.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    NTVHaber kaynağı · 02.09.2026 14:38

    Bir aydır eğitiliyordu, insan görünümlü robot belediyede işe başladı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler