Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, eski hükümlülerin topluma yeniden kazandırılmasına yönelik yürütülen çalışmaları değerlendirdi. İnsan odaklı sosyal devlet anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Gürlek, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile İŞKUR arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekti.
Bakan Gürlek, eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarını teşvik etmek amacıyla hibe desteği, mesleki eğitim ve istihdam programlarının kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti. Bu kapsamda, yılın temmuz ve ağustos aylarında toplam 148 farklı proje için 68,7 milyon liralık bir kaynağın tahsis edildiği açıklandı. Söz konusu desteklerin, bireylerin ekonomik hayata aktif katılımını sağlamayı hedeflediği ifade edildi.
Geçmiş on yıllık sürece bakıldığında, İŞKUR aracılığıyla 3 bin 498 eski hükümlüye yaklaşık 388 milyon lira tutarında hibe desteği sağlandığı kaydedildi. Bakan Gürlek, önümüzdeki süreçte de kapsayıcı politikalarla bu desteklerin artırılmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini duyurdu. Açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a katkılarından dolayı teşekkürlerini ileten Gürlek, üretimin ve istihdamın desteklenmesinin temel sorumlulukları arasında yer aldığını yineledi.