Leuven'de İsrail takımı maçına belediye engeli

Belçika'nın Leuven kenti belediye başkanı, güvenlik gerekçesiyle Union Saint-Gilloise ve Hapoel Beer Sheva maçına ev sahipliği yapmayı reddetti. Kulüp, Avrupa Ligi iç saha maçlarını bu stadyumda oynamayı planlıyordu.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Spor
Temsili görsel: Leuven'de İsrail takımı maçına belediye engeli
Temsili görsel · congerdesign / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Belçika'nın Leuven kenti belediye başkanı, güvenlik gerekçesiyle Union Saint-Gilloise ve Hapoel Beer Sheva maçına ev sahipliği yapmayı reddetti.
  • Kulüp, Avrupa Ligi iç saha maçlarını bu stadyumda oynamayı planlıyordu.
  • Belçika'nın Leuven kenti Belediye Başkanı Muhammed Ridouani, Union Saint-Gilloise ile Hapoel Beer Sheva arasında oynanması planlanan UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasına onay vermedi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Belçika'nın Leuven kenti belediye başkanı, güvenlik gerekçesiyle Union Saint-Gilloise ve Hapoel Beer Sheva maçına ev sahipliği yapmayı reddetti. Kulüp, Avrupa Ligi iç saha maçlarını bu stadyumda oynamayı planlıyordu.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 03.09.2026 10:36
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Belçika'nın Leuven kenti Belediye Başkanı Muhammed Ridouani, Union Saint-Gilloise ile Hapoel Beer Sheva arasında oynanması planlanan UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasına onay vermedi. 22 Ekim tarihinde gerçekleşmesi beklenen müsabakanın, şehirdeki Den Dreef Stadı'nda oynanması talebi kamu güvenliği gerekçesiyle reddedildi.

Belediye meclisinde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ridouani, Union Saint-Gilloise takımını kentlerinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ancak söz konusu İsrail ekibi olduğunda tutarlı bir duruş sergilediklerini ifade etti. Başkan, daha önce Belçika Kadın Milli Takımı'nın İsrail ile oynayacağı maç için de benzer bir yasak kararı aldıklarını hatırlattı.

Union Saint-Gilloise kulübü, kendi stadyumlarının UEFA standartlarını karşılamaması nedeniyle Avrupa Ligi'ndeki dört iç saha maçını Leuven'de oynamayı hedefliyordu. Alınan bu karar sonrası kulübün maçlarını başka bir sahada oynayıp oynamayacağı veya alternatif bir yer arayışına girip girmeyeceği merak konusu oldu. Ridouani, güvenlik endişeleri nedeniyle maçın seyircisiz oynanmasına dahi sıcak bakmadığını vurguladı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Leuven Belediye Başkanı Muhammed Ridouani, Union Saint-Gilloise ile Hapoel Beer Sheva maçına izin vermedi.Kaynak 1
  2. Kararın gerekçesi olarak kamu güvenliği endişeleri gösterildi.Kaynak 1
  3. Union Saint-Gilloise, Avrupa Ligi iç saha maçlarını Den Dreef Stadı'nda oynamayı planlıyordu.Kaynak 1
  4. Belediye başkanı, İsrail takımlarının kentte oynamasına karşı tutarlı bir duruş sergilediğini belirtti.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Habertürk SporHaber kaynağı · 03.09.2026 09:54

    Beşiktaş'ın rakipleri oynayacak stat arıyor!

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler