Rüstemgedik'te Altyapı ve Üstyapı Seferberliği

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik beldesinde belediye tarafından yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Belediye Başkanı Abit Özdemir, beldenin yaşam kalitesini artırmak için projelerin sürdüğünü belirtti.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Rüstemgedik'te Altyapı ve Üstyapı Seferberliği
Temsili görsel · Alexas_Fotos / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik beldesinde belediye tarafından yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
  • Belediye Başkanı Abit Özdemir, beldenin yaşam kalitesini artırmak için projelerin sürdüğünü belirtti.
  • Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik beldesinde belediye yönetimi, bölgenin yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla kapsamlı bir çalışma programı yürütüyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik beldesinde belediye tarafından yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Belediye Başkanı Abit Özdemir, beldenin yaşam kalitesini artırmak için projelerin sürdüğünü belirtti.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 03.09.2026 15:38
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik beldesinde belediye yönetimi, bölgenin yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla kapsamlı bir çalışma programı yürütüyor. Beldede yürütülen faaliyetler kapsamında altyapıdan ulaşıma kadar birçok alanda iyileştirmeler yapılıyor.

Belediye Başkanı Abit Özdemir, göreve geldikleri günden bu yana beldenin ihtiyaçlarını önceliklendirdiklerini ifade etti. Yapılan çalışmalar neticesinde beldeye 50 bin ton kapasiteli yeni bir su deposu kazandırıldı. Bunun yanı sıra, kanalizasyon sisteminde 8 bin metrelik bir altyapı yenilemesi gerçekleştirilirken, sokakların düzenlenmesi için 22 bin metrekarelik alana parke taşı döşendi.

Ulaşım konusunda da adımlar atan belediye, özellikle hayvancılıkla uğraşan vatandaşların meralara erişimini kolaylaştırmak amacıyla yol genişletme çalışmalarına ağırlık verdi. İçme suyu hattının modernizasyonu için İller Bankası'na sunulan 25 kilometrelik proje ise beldenin en önemli gündem maddelerinden biri olarak öne çıkıyor. Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belediyeye hibe edilen kanalizasyon temizlik aracı, beldedeki teknik kapasiteyi güçlendirdi.

Özdemir, halkın daha düzenli ve yaşanabilir bir çevrede hayatını sürdürmesi için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Beldedeki rutin hizmetlerin aksatılmadan sürdürülmesi için tüm imkanların seferber edildiği belirtildi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik beldesinde altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor.Kaynak 1
  2. Belediye Başkanı Abit Özdemir, beldede 50 bin tonluk su deposu inşa edildiğini belirtti.Kaynak 1
  3. Beldede 8 bin metre kanalizasyon altyapısı ve 22 bin metrekare parke taşı döşeme çalışması yapıldı.Kaynak 1
  4. İçme suyu hattının yenilenmesi için İller Bankası'na proje sunuldu.Kaynak 1
  5. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı belediyeye kanalizasyon temizlik aracı hibe etti.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    CNN TürkHaber kaynağı · 03.09.2026 15:38

    Rüstemgedik beldesinde altyapı ve üstyapı çalışmaları sürüyor

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler