Dünya Türkiye ve Mısır'dan Savunma Sanayii Hamlesi
MKE A.Ş. ve Mısır Askeri Üretim Bakanlığı, savunma sanayii alanında stratejik bir iş birliği mutabakatı imzaladı. Ortak üretim hedeflenen anlaşmanın detayları Bosna-Hersek'teki bir fuarda netleşti.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- ve Mısır Askeri Üretim Bakanlığı, savunma sanayii alanında stratejik bir iş birliği mutabakatı imzaladı.
- Ortak üretim hedeflenen anlaşmanın detayları Bosna-Hersek'teki bir fuarda netleşti.
- Türkiye ve Mısır savunma sanayii alanındaki ilişkilerini güçlendirmek adına önemli bir adım attı.
Türkiye ve Mısır savunma sanayii alanındaki ilişkilerini güçlendirmek adına önemli bir adım attı. MKE A.Ş. ile Mısır Askeri Üretim Bakanlığı arasında, patlayıcıların ortak geliştirilmesi ve üretilmesini kapsayan bir mutabakat zaptı imzalandı.
İş Birliğinde Yeni Dönem
Bosna-Hersek'te düzenlenen bir savunma fuarında gerçekleştirilen imza töreni, iki ülke arasındaki askeri iş birliğinin somut bir göstergesi oldu. Tarafların, 2026 yılında Mısır'da gerçekleştirilmesi planlanan El Alamein International Airshow kapsamında yeni iş birliği adımları atması bekleniyor.