Üsküdar Belediyesi'ndeki soruşturmada üç kişiye tutuklama talebi

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik yürütülen rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında üç şüpheli daha adliyeye sevk edildi. Savcılık, şüphelilerin tutuklanmasını talep etti.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yaşam
Temsili görsel: Üsküdar Belediyesi'ndeki soruşturmada üç kişiye tutuklama talebi
Temsili görsel · Aurélien-Barre / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Üsküdar Belediyesi'ne yönelik yürütülen rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında üç şüpheli daha adliyeye sevk edildi.
  • Savcılık, şüphelilerin tutuklanmasını talep etti.
  • İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Üsküdar Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen rüşvet, irtikap ve suç örgütü kurma iddialarına ilişkin soruşturma süreci devam ediyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik yürütülen rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında üç şüpheli daha adliyeye sevk edildi. Savcılık, şüphelilerin tutuklanmasını talep etti.

2 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 05.09.2026 22:44
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Üsküdar Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen rüşvet, irtikap ve suç örgütü kurma iddialarına ilişkin soruşturma süreci devam ediyor. Daha önce düzenlenen operasyonlar neticesinde bazı isimlerin tutuklandığı dosyada, yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturma kapsamında 3 Eylül Perşembe günü Belediye Başkan Yardımcısı Amine Cansu Çelik, Ruhsat Müdürü Burak Aydın ve işletmeci Erdem Koyunyerli gözaltına alındı. Emniyet birimlerindeki sorgu süreçleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Anadolu Adliyesi'ne getirildi.

Savcılık makamı, ifadeleri alınan üç şüpheli hakkında tutuklama kararı verilmesi talebiyle dosyayı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderdi. Belediye yönetimine yönelik başlatılan bu geniş kapsamlı soruşturma, kamuoyunda yakından takip ediliyor. Daha önceki operasyonlarda gözaltına alınan diğer isimlerin durumu ve soruşturmanın seyri, adli makamların vereceği kararlarla netleşecek. Hukuki süreç, savcılığın yürüttüğü tespitler ve deliller doğrultusunda ilerlemeyi sürdürüyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

2kaynak · 3 olgu

2 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve irtikap soruşturması yürütüyor.Kaynak 1
  2. Amine Cansu Çelik, Burak Aydın ve Erdem Koyunyerli 3 Eylül Perşembe günü gözaltına alındı.Kaynak 1
  3. Emniyet işlemleri tamamlanan üç şüpheli, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah YaşamHaber kaynağı · 05.09.2026 21:47

    Üsküdar Belediyesi'ne yönelik usulsüzlük soruşturması: 3 şüpheliye tutuklama talebi

    Kaynağı aç ↗
  2. 2
    CNN TürkHaber kaynağı · 06.09.2026 01:28

    Üsküdar Belediyesi soruşturmasında 3 kişi için tutuklama talebi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler