Aksaray'da meydana gelen trajik bir trafik kazası, yürek burkan bir kaybın ardından umut dolu bir hikayeye dönüştü. 25 Haziran tarihinde Akin köyü girişinde gerçekleşen olayda, Murat Elçi idaresindeki otomobil kontrolden çıkarak bir evin bahçe duvarına çarptı. Araçta bulunan 10. sınıf öğrencisi Berivan Elçi, kardeşi Büşra Elçi ve babaları Murat Elçi kaza sonucunda yaralandı.
Yedi Günlük Yaşam Mücadelesi
Olay sonrası hızla Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılan Berivan Elçi, burada yedi gün boyunca yaşam savaşı verdi. Tüm tıbbi müdahalelere rağmen genç kızın beyin ölümü gerçekleşti. Bu acı haberin ardından doktorların yönlendirmesiyle anne Semra Avran, kızının organlarını bağışlama kararı aldı.
Yedi Kişiye Yeni Bir Başlangıç
Yapılan operasyonlarla Berivan Elçi'nin kalbi, akciğeri, karaciğeri, iki böbreği ve iki korneası alındı. Bu organlar, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde nakil bekleyen yedi farklı hastaya ulaştırılarak onlara yeni bir yaşam şansı tanıdı. Kazada yaralanan baba ve kardeşin ise tedavilerinin tamamlanarak taburcu oldukları bildirildi.
Bir Hayalin Ardından
Kızının okulunda oldukça başarılı olduğunu ve moda tasarımı okuma hayalleri kurduğunu belirten anne Semra Avran, yaşadığı derin üzüntüye rağmen başka ailelerin mutluluğu için bu kararı verdiğini ifade etti. Avran, hiçbir karşılık beklemeden yaptığı bağışla, kızının hayallerinin organ nakli yapılan kişilerden biri tarafından gerçekleştirilmesini temenni etti. Berivan Elçi, memleketi Aksaray'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.